23948sdkhjf

Enhedslisten ønsker en ny klimafond

Det skal laves en klimatilpasningsfond, mener EL, der vil tage kravet med til finanslovsforhandlinger
Enhedslisten vil gå til finanslovsforhandlinger med krav om at oprette en klimatilpasningsfond, der skal forebygge skader efter skybrud og stormflod.

Partiet mener ikke, der er nok penge til rådighed, når det kommer til klimainvesteringer, og derfor skal fonden kunne yde billige lån til husejere, boligforeninger, grundejerforeninger og kommuner, der mangler kapital til investeringer til gavn for klimaet.

Pengene kan blandt andet bruges til at afkoble regnvand fra kloakker eller forebygge skader efter skybrud.

- Vi kan blandt andet se, hvordan det voldsomme regnvejr i Nordjylland i øjeblikket har fået meget alvorlige konsekvenser. Da der er tale om lån, vil pengene også komme igen. Derudover vil udgifterne, som vi ellers får, når vi skal reparere på skade ved voldsomt vejr, blive betydeligt mindre, siger Enhedslistens klimaordfører, Per Clausen til Ritzau.

Enhedslisten foreslår, at det bliver de lokale forsyningsselskaber, der i givet fald skal stå for lånene og for at opkræve pengene, der skal komme gennem spildevandsregningen. Også kysterne har venstrefløjspartiet en plan med. Her skal fonden kunne købe arealer fri, der er truet af oversvømmelse.

Enhedslisten mener ifølge Ritzau, at fonden skal have et startbeløb på to mia. kroner, der skal komme fra statslån og eventuelt pensionskasser, der investerer i fonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125