23948sdkhjf

Nydesignet mole løftestang for Løkken

Opgradering og revitalisering - på naturens betingelser. Det er nogle af nøgleordene for et nyt moleanlæg ved Løkken
Uforfalskede naturoplevelser trækker turister til. Men derfor kan man godt sørge for både indbydende rammer, gode adgangsveje - samt sikre, at også de fastboende får tilført værdi.

I Løkken skal et nyt projekt omkring molen være med til at sætte gang i en revitalisering af den klassiske kystdestination og give mulighed for nye aktiviteter året rundt.

Konkrete tiltag, til foreløbigt fire millioner kroner, omfatter nye rekreative muligheder på og omkring Løkken Moleleje, og projektet, der er del af Realdania-kampagnen Stedet Tæller, kan blive løftestang for en større forandringsproces, der sætter spor i resten af byens liv.

Projektet er udvalgt til realisering i Stedet Tæller fordi det kan vise, hvordan en klassisk kystturismedestination kan opgraderes og revitaliseres.

“Projektet kan blive løftestang for en lokal forandringsproces, der sætter spor i resten af byens liv. Derudover kan projektet skabe god synergi til andre aktuelle initiativer i den nordjyske kystby - herunder udvikling af stedbundne turismekoncepter i danske kystferiebyer - en genfortælling af den danske badeferie," skriver Realdania på sin hjemmeside.

Et omdrejningspunkt

Konkret omfatter projektet rekreative tiltag i form af blandt andet promenade, badetrapper og bænke. Øget tilgængelighed vil blive skabt gennem nye stier.

- Den nye helhedsplan har tre primære fokuspunkter: Tilgængelighed til stranden og havet, samspil mellem det autentiske Løkken og det nye hverdagsliv samt bæredygtighed, det vil sige, at tilføjelserne til det eksisterende skal supplere, ikke erstatte, lyder det fra landskabsarkitekterne bag, Preben Skaarup Landskab.

Med Hjørring kommune som bygherre, KPF Arkitekter A/S og ingeniørerne fra Orbicon i førersædet skal molelejet og læmolen være det nye naturlige omdrejningspunkt for det daglige liv på stranden. Og ikke kun sommerliv, selv om den tidligere fiskerby Løkken - sammen med Blokhus - er blevet handelscentrum for et større ferie- og turist-område langs Vestkysten.

Løkkens særkende

Det var en udvikling, der begyndte i slutningen af 1800-tallet, da de første badegæster fik øje på den lille, nordjyske by, og de gamle købmandsgårde blev ombygget til badehoteller.

Nærheden mellem by og hav er stadig Løkkens særkende - men et særkende, som har potentiale til at blive forstærket og nyfortolket.

Samtidig er der opstået behov for at puste nyt liv i turismen og skabe rum for aktiviteter i Løkken hele året rundt uden at gå på kompromis med stedets særlige kvaliteter og identitet.

For arkitekterne er det afgørende, at stedets særkende bliver forstærket, at den nye mole og dens materialer ikke kun står mål med den salte luft og ofte kraftige vindpåvirkninger, men også at de arkitektoniske former, materialer og udtryk respekterer landskabet.

Løkkens læmole har stor historisk betydning for Løkkens kystmiljø og rummer en væsentlig del af den identitet, der knytter sig til byen. Projektet skal ifølge Realdania skabe grundlag for nye aktiviteter i moleområdet og styrke sammenhængen mellem by og hav til gavn for lokale og turister.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141