23948sdkhjf

Få ledige håndværkere i Midtjylland

Region Midtjylland har den laveste ledighed blandt håndværkere og bygningsarbejdere
Der bygges to supersygehuse, der er gang i anlægsarbejdet til landets første letbane, byggerierne boomer på Aarhus Havn, infrastrukturen udbygges, der etableres nye erhvervskvarterer i blandt andet Silkeborg og hele bykvarterer fornyes.

Det er i Region Midtjylland og ikke mindst i Østjylland, det sker i øjeblikket.

Det kan også aflæses af ledigheden blandt håndværkere og bygningsarbejdere. Region Midtjylland skiller sig ud med byggeriets klart laveste ledighed.

Byggefagenes ledighed i september i Region Midtjylland er opgjort til 2,7 procent. Det svarer til blot 530 ledige af knap 19.400 arbejdsløshedsforsikrede.

Med 60 ledige elektrikere har El-fagets Arbejdsløshedskasse den laveste ledighed i regionen. 3F og Blik & Rør har den højeste på 3,4 procent.

Dermed har selv de håndværksgrupper med den højeste ledighed i Midtjylland en lavere ledighedsprocent end byggeriet generelt. Byggeriets ledighed i september er på landsplan opgjort til 4,2 procent. Det er uændret i forhold til måneden før og et fald på 1,1 procentpoint i forhold til samme måned sidste år.

Mange ledige malere

Det er malerne, der har byggefagenes største ledighed på 5,6 procent med store geografiske forskelle fra 2,9 procent i Midtjylland til 7,3 procent i hovedstadsområdet.

Elektrikerne har med en ledighedsprocent på 2,4 den laveste ledighed blandt byggefagene. Også her er der store geografiske forskelle. Afdelingen i Esbjerg har således en ledighed på 0,8 procent.

Siden sidste år har 3F’erne oplevet det største fald i ledigheden fra 6,3 til nu 4,9 procent ledige.

Mens de timelønnede i byggeriet har en ledighed på 4,2 procent, har Konstruktørforeningen ifølge den seneste opgørelse en ledighed på 6,1 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097