23948sdkhjf

Shoppingcenter udvider igen

Landets første shoppingcenter, Rødovre Centrum, skal udbygges. Aarstiderne Arkitekter har vundet arkitektkonkurrencen om en ny masterplan
Det blev nye tider for de danske forbrugere den 1. april 1966, da Rødovre Centrum vest for København kunne slå dørene op til det, der dengang var Danmarks første shoppingcenter.

Nu kunne forbrugerne gå under overdækkede gader og købe ind, hvor de tidligere måtte frekventere datidens mange små specialbutikker rundt om i byen.

Mange shoppingcentre er siden kommet til herhjemme, og Rødovre Centrum har også foretaget en række udvidelser. Den første allerede i 1975. Og nu er det tid igen.

Årstiderne Arkitekter har netop vundet arkitektkonkurrencen om en udvidelse og ny masterplan for Rødovre Centrum.

Centret fungerer i dag som bykerne i Rødovre, og det tilbyder i dag alt, hvad man forventer at finde i en traditionel bykerne og har eksempelvis kontorer, lægeklinik og boliger inde i centret.

Nye byrum

Årstiderne Arkitekter har i konkurrencen haft fokus på blandt andet at sikre, at parkering og infrastruktur forbedres for det voksende antal besøgende, og på at gøre Rødovre Centrum til et shoppingcenter med flere unikke oplevelser.

Med masterplanens nye arkitektur og byrum gøres Rødovre Centrum til en mere oplevelsesrig bykerne. Og det er nødvendigt, for den generelle tendens er, at bycentre skal konkurrere med den voksende internethandel.

- Vi starter med at udbygge centret med 42.000 kvm ekstra parkering, hvoraf 14.000 kvm skal kunne konverteres til butikker. Vores plan for Rødovre Centrum er overordnet at skabe mere end butikker. Vi vil også skabe rum for oplevelser. For det er jo en international tendens, at flere køber ind på nettet, og derfor skal fremtidens shoppingcentre kunne mere end at være et sted for indkøb. De skal kunne tiltrække deres kunder gennem oplevelser og kultur, siger Mikkel Westfall, der er partner og arkitekt MAA hos Årstiderne Arkitekter.

Bedre forbindelser

Udover et væld af nye funktioner og oplevelser skal masterplanen skabe bedre sammenhæng mellem Rødovre Centrum og dets omgivelser.

Dette gøres blandt andet ved at åbne centret op med udstillingsvinduer og glasfacader ud mod de omkringliggende veje.

- Retail er et vigtigt område for Årstiderne Arkitekter – og derfor glæder vi os meget til at samarbejde med Rødovre Centrum, som ikke alene har en unik position i markedet, men også er en bygherre, som er interessant at arbejde for, fordi de er så fremtidsorienterede. De er hele tiden et skridt foran – og det glæder vi os til at være en del af, siger Mikkel Westfall i en pressemeddelelse.

Det er som sagt ikke den første udvidelse, Rødovre Centrum nu sætter i gang. Allerede ni år efter åbningen foretog Rødovre Centrum den første udvidelse med et nyt lægecenter, og i 1980’erne fulgte en større kontorudvidelse.

I årene 2004 til 2008 blev det samlede antal butikker bragt op på 110 og der blev bygget et fire etagers parkeringsanlæg, inden den seneste udvidelse i 2013 føjede endnu 20 butikker, en biograf og fitnesscenter til centret.

Masterplan

Med masterplanen vil der blandt andet skabes

Ÿ 1.000 nye parkeringspladser,

Ÿ Ny forbedret infrastruktur omkring centeret

Ÿ 25.000 kvm ny detailhandel

Ÿ 4800 kvm lejligheder

Ÿ 2900 kvm rækkehuse

Ÿ 500 kvm nye kontorer og klinikker,

Ÿ En ny dagsinstitution
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126