23948sdkhjf

RUT-register bliver nu en sag for ombudsmand

Det strider mod EU’s ønske om åbenhed, at dialogen mellem Polen og EU-Kommissionen om det danske RUT-register, foregår uden, at parlamentarikerne kan få aktindsigt i sagen, mener S-medlem af Europa-parlamentet
Det er uheldigt og skammeligt, at dialogen mellem Polen og EU-Kommissionen om Polens bekymring over det danske RUT-register foregår i al hemmelighed.

Det mener Ole Christensen, der er socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet. Han har tidligere på året forsøgt at få udleveret brevudvekslingen mellem Polen og EU-Kommissionen, men kommissionen har ikke ønsket at udlevere dokumenterne.

- Det er uheldigt, at det foregår på den her måde. Det er skammeligt, at når der rejses så vigtig en sag, at man ikke kan få aktindsigt i det, der foregår. Det betyder, at fagforeninger, organisationer og andre interessenter ikke får mulighed for at blande sig, og det strider fuldstændig mod, at man ønsker et mere åbent og gennemsigtigt EU, siger han.

På SF’s medlem af Europa-parlamentet Margrete Aukens foranledning vil de to politikere derfor rette en samlet henvendelse til Den Europæiske Ombudsmand, for at se om de derigennem kan få adgang til skrivelserne.

- Det har givet anledning til en masse spekulationer, at vi ikke har kunnet få adgang til brevene. Det vil Margrete Auken og jeg derfor forsøge ad anden vej, siger Ole Christensen.

RUT-registret, der bakkes op af både fagbevægelsen og Dansk Byggeri, er en central del af den danske kamp mod social dumping, hvor udenlandske virksomheder skal registrere sig i, hvis de udfører midlertidigt arbejde i Danmark. Oplysningerne i registret bruger både myndigheder og fagforeninger til at finde frem til og kontrollere virksomhederne. Det er rækkevidden af den danske registrering, som den polske vicepremierminister, Janusz Piechociski, finder problematisk.

Ifølge Ole Christensen har den polske henvendelse til EU-Kommissionen også rejst en del kritik i hjemlandet.

- Kritikken har gået på, at man med henvendelsen har haft alt for stort fokus på virksomhederne og ikke de polske arbejdstagere, der rejser ud for at arbejde. Det er derfor nødvendigt, at vi fortsat står fast på RUT, så vi sikrer, at de mennesker, der kommer til Danmark for at arbejde, gør det under danske forhold, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095