23948sdkhjf

Entreprenørfirma er i store vanskeligheder

Manglen på garantistillelser tvinger entreprenørselskabet Kjær & Lassen i en rekonstruktion. Har ikke betalt leverandører
De mange konkurser under finanskrisen har fået mange af bygge- og anlægsbranchens garantiselskaber til at stramme sine vilkår for garantistillelser og debitorforsikringer. Og det ser nu ud til at være tæt på at koste det 17 år gamle entreprenørfirma Kjær & Lassen A/S fra Kastrup livet.

Virksomheden trådte i går ind i en rekonstruktionsfase, efter at firmaets garantiselskab i forlængelse af de mange konkurser i byggebranchen sidste sommer pludselig har lukket for alle nye garantistillelser. Det oplyser Kjær & Lassen i en pressemeddelelse.

Siden da har Kjær & Lassen været afskåret fra at stille garantier gennem de sædvanlige garantiselskaber.

- Dette har bevirket, at Kjær & Lassen A/S inden for det sidste halve år kun i stærkt begrænset omfang har kunnet påtage sig nye ordrer, hvilket har affødt den voldsomme stramning af likviditeten, som nu truer selskabets eksistens, skriver Kjær & Lassen i pressemeddelelsen, og derfor trådte virksomheden i går i rekonstruktion.

Kjær & Lassen har ud over problemerne med garantistillelserne tabt store summer i 2013 på et salg af Kokkedal Slot og kørte med underskud i holdingselskabet Kjær & Lassen Holding i både 2012 og 2013.

Ifølge Dagbladet Børsen har Kjær & Lassen længe haft problemer med at betale sine underleverandører, der melder om tilgodehavender på mellem 200.000 og 700.000 kroner for en række byggeprojekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125