23948sdkhjf

Jakon erkender at være part i kartelsag

Jakon A/S erkender overtrædelse af konkurrenceloven, men har ikke taget stilling til bødeforelæg
Entreprenørvirksomheden Jakon A/S er en af de 25 byggevirksomheder, som er blevet præsenteret for et bødeforelæg fra Bagmandspolitiet for deltagelse i det såkaldte københavnske byggekartel.

Det meddeler virksomhedens adm. direktør, Stein Pettersen, i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår, at virksomheden i perioden 2007-2009 i fem tilfælde har “udvekslet kalkulationsoplysninger med andre virksomheder i byggebranchen".

Formålet har ifølge Stein Petterssen udelukkende været at undgå at stå i en situation, “hvor vi ikke kunne afgive et tilbud ved licitation og dermed risikere at stå i dårligt lys hos vores bygherre eller rådgiver".

Om baggrunden for at udsende en pressemeddelelse siger Stein Petterssen:

- Pressen er jo begyndt at nævne os i forbindelse med kartelsagen, og derfor har vi ment det rigtigt, at vi selv fortæller, hvad der er op og ned, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ikke med i mestergrise

- Jakon A/S har ikke deltaget i prisaftaler, de såkaldte mestergrise, og vi har heller ikke betalt eller modtaget nogen form for vederlag i de fem sager, siger Stein Pettersen.

- Uanset at årsagen til udvekslingen af kalkulationsoplysninger har været sygdom eller travlhed, afviger de fem tilfælde fra vores normale forretningspraksis, og vi er naturligvis klar til at acceptere den efterfølgende sanktion. Jeg skal understrege, at vi har samarbejdet loyalt med SØIK (Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, red.) i forbindelse med udredningen af de fem sager, som nu er rejst mod os, siger han.

Jakon er ikke vidende om, at udvekslingen af oplysningerne har ført til forhøjede priser i de pågældende fem byggesager. Jakon har i ingen af sagerne fået entreprisen.

Loven overtrådt

Stein Pettersen erkender, at virksomheden har handlet i strid med konkurrenceloven. Derimod har Jakon ikke taget stilling til, om virksomheden vil vedtage bøden, hvis størrelse han ikke ønsker at oplyse.

- I første omgang skal vi have et møde med Bagmandspolitiet. Det bliver, som jeg forstår det, aftalt i næste uge, men hvor hurtigt det kan komme i stand, ved jeg ikke. Så får vi mulighed for at forklare os. Jeg forestiller mig ikke, at der i sidste ende bliver tale om en bøde, siger han.

Stein Petterssen vil ikke svare på, om Jakon er parat til at tage sagen til afgørelse ved domstolene, hvis Bagmandspolitiet opretholder bødekravet.

- Det er der ikke taget stilling til. Nu skal vi først have et møde med Bagmandspolitiet, siger han.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilke fem sager, der er tale om. De pågældende bygherrer er orienteret, siger han.

Indtil videre er N. H. Hansen & Søn A/S eneste virksomhed, der har accepteret statsadvokaturets bødeforelæg. Det skete allerede i sommer.

Ud over Jakon har Enemærke & Petersen og Tømrermester Jim Jensen A/S erkendt at have modtaget bødeforelæg i sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11