23948sdkhjf

Nyt samarbejde vil fremme dansk eksport

Mange danske bygge- og anlægsvirksomheder må opgive drømmen om udlandet, men et nyt eksportsamarbejde mellem Nordic-Net og Dansk Byggeri vil forsøge at bane vejen for virksomhederne
Når danske bygge- og anlægsvirksomheder prøver kræfter med udlandet, er der mange, der må opgive undervejs. Ifølge Dansk Byggeri opgiver to tredjedele drømmen inden for et år.

For bedre at hjælpe virksomhederne på vej mod varig eksport har Dansk Byggeri og Nordic-Net besluttet at indlede et samarbejde.

- Eksport er for ressourcekrævende til at gøre ad hoc. Man skal satse målrettet, men det kræver en del arbejde og ressourcer, og for mange virksomheder er konkurrencen for hård og de administrative udfordringer for mange, siger Anita Kurowska Larsen, chefkonsulent i Dansk Byggeri til Licitationen - Byggeriets Dagblad og fortsætter:

- Det er vores erfaring, at virksomhederne har en bedre chance, hvis de indgår i et netværk. Mange kunder efterspørger nemlig systemløsninger, og her er det en fordel at kende andre på forhånd. Med samarbejdet med Nordic-Net forsøger vi at sørge for, at fundamentet er i orden. Virksomhederne skal have den rigtige start.

Norge og Sverige først

Nordic-Net er et eksportnetværk for bygge- og anlægsbranchen, der er finansieret af netværkets medlemmer og har til formål at bringe medlemmerne og potentielle indenlandske og udenlandske samarbejdspartnere sammen, så mersalg på eksportmarkederne bliver en realitet.

Netværket er åbent for virksomheder fra hele Danmark og har i første omgang fokus på Norge og Sverige.

På nuværende tidspunkt er der omkring 25 virksomheder i netværket, men målet er omkring de 40, oplyser projektleder i Nordic-Net, Ole Petersen, som har høje forventninger til samarbejdet med Dansk Byggeri.

- I Dansk Byggeri har vi fået en faglig kompetent sparringspartner, og det er vi glade for. Forventningerne er da også, at vi nu kan skrue ambitionsniveauet op og skabe flere resultater for netværksvirksomhederne, hvilket vil gøre netværket mere interessant for andre virksomheder og dermed give en bedre økonomi, som vi så igen kan investere yderligere i at skabe gode resultater for virksomhederne, siger han.

En af de virksomheder, der har valgt at blive en del af netværket er Perstrup Beton Industri fra Kolind på Djursland.

- Vi har igennem flere år forsøgt at eksportere selv, men uden det store held. Nu vil vi gerne have de bedste råd fra andre i branchen, som har fået gang i en succesfuld eksport, siger virksomhedens salgschef, Ole Storper og fortsætter:

- Vi kan høre fra andre virksomheder i Nordic-Net, at de har fået hul igennem til det norske marked, som er dér, vi gerne vil starte med at etablere os. De kanaler, andre virksomheder allerede har skabt, håber vi at kunne bruge, så vi kan få gang i salget af betonelementer til etageadskillelser, trapper, søjler og altaner til de kæmpestore norske boligforeninger, som netværket har kontakt med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094