23948sdkhjf

Byggeriet har brug for stærkere ledere

Efteruddannelse af ledende medarbejdere kan forhindre en konkurs i virksomheden. Ifølge dansk Byggeri er der en direkte sammenhæng mellem efteruddannelse og risikoen for konkurs
Byggebranchen er presset fra flere sider, og antallet af konkurser ser ud til at ende på samme høje niveau som sidste år. Derfor er efteruddannelse af ledende medarbejdere nødvendigt for at minimere risikoen for konkurs, øge effektiviteten og sikre en bedre bundlinje, mener Dansk Byggeri

Byggeriet har på det seneste stabiliseret sig på et stabilt lavt niveau, selvom der langt ude i horisonten anes positive tendenser for beskæftigelsen. Virksomhederne har stadig ikke rystet finanskrisen af sig, og konkurrencen fra udenlandske virksomheder har aldrig været større. Det betyder, at både små og store virksomheder er nødt til at se på alle områder, hvor der er plads til at forbedre og udvikle sig.

Efter at finanskrisen afløste 00’ernes forbrugsfest, har Dansk Byggeri kigget på, hvilke virksomheder der har klaret sig igennem med skindet på næsen.

– Vi kan se, at de virksomheder, som har haft fokus på ledelse og investeret i det, har klaret sig bedre under finanskrisen og egentlig også, hvis man kigger længere tilbage, siger Jørn Jensen, der er udviklingschef i Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri forventer, at antallet af konkurser i branchen ender på omkring 750, når året er omme. Selvom bedre uddannede ledere ikke betyder, at man er sikret imod at undgå at dreje nøglen om, så er det alligevel et område, der vil kunne give de enkelte virksomheder et markant løft.

- Et er at være en dygtig håndværker og kunne sit kram. En anden ting er at kunne lede, hvor en række andre områder som risiko- og økonomistyring er vigtige for at drive en sund virksomhed med plus på bundlinjen, siger Jørn Jensen.

Dansk Byggeri har sammen Københavns Erhvervsakademi KEA og IBC Kurser i Kolding arbejdet på at sammensætte en uddannelse, der kan klæde ledere i branchen bedre på. Resultatet er blevet Byggeriets Lederuddannelse, der primært er henvendt til folk med praktisk erfaring. Uddannelsen skal give deltagerne en værktøjskasse med forskellige værktøjer til at kunne lede deres virksomhed i den rigtige retning.

Har ikke tilbuddet

- Med den nuværende situation bliver der stillet større og større krav til virksomhederne og dermed også til de ledende medarbejdere. Men de fleste af byggeriets grunduddannelser har ikke noget specielt fokus på ledelse, og derfor kan mange med den baggrund godt mangle nogle redskaber til at kunne lede en virksomhed. Med Byggeriets Lederuddannelse vil vi prøve at lukke lidt af det hul, siger Jørn Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11