23948sdkhjf

Konkurrence skal hjælpe unge

Tre af Danmarks største studiebyer er gået sammen med White Arkitekter om at lave en konkurrence, der skal give gode idéer til, hvordan kommunerne kan nytænke studieboligsituationen, så presset ved semesterstart er knap så stort
Scenariet er kendt: semesterstart nærmer sig, og flere af de nye studerende på landets videregående uddannelser er uden tag over hovedet.

Der er nemlig et stort pres på boligmarkedet i de store studiebyer og for at komme boligproblemerne til livs har København, Aarhus og Aalborg sammen med White Arkitekter lavet en konkurrence på innovationsplatformen Innosite.dk, der skal give kreative inputs til, hvordan studiebyerne undgår boligudfordringerne.

Alternative løsninger

De tre studiebyer arbejder allerede med forskellige løsninger. For eksempel har Aarhus Kommune i samarbejde med Studenterhus Aarhus etableret “Startup Housing Aarhus", der tilbyder midlertidige bomuligheder i form af eksempelvis beboelsesvogne på godsarealerne i midtbyen, mens Københavns Kommune i samarbejde med KAB udlejer en række tomme ældreboliger til studerende.

Med konkurrencen “Sleep Tight" opfordres alle interesserede til at komme med yderligere idéer til, hvordan kommunerne kan takle udfordringerne.

Vinderidéen vil blive præmieret med 25.000 kroner, mens anden- og tredjepladsen henholdsvis vil modtage 15.000 kroner og 5.000 kroner.

- Planen er, at konkurrenceforslagene, efter vinderne er kåret, vil indgå i en dynamisk idébank, der efterfølgende vil turnere studiebyerne via en mobil, landsdækkende innovationskaravane, siger Morten Vedelsbøl, kreativ chef hos White arkitekter i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Karavanen vil fungere som udstilling af konkurrencevinderne og som lokalt rum for debatarrangementer og workshops, hvorunder idébanken løbende fyldes med mere information og flere ideer. Hvis det lykkedes os gennem dette initiativ at få folk i tale og fremme konstruktive dialoger på tværs, så tror vi på, at grundlaget for en række løsningsmodeller vil være resultatet, når karavanen vender tilbage efter sin rejse.

Forslagene til konkurrencen kan oploades frem til den 27. oktober 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111