23948sdkhjf

Tidligere Pihl-topchef gør comeback

Tidligere adm. direktør i Pihl & Søn, Halldór P. Ragnarsson, er blevet ansat som divisionsdirektør i MT Højgaard
Et brat fald er nu erstattet af en hastig opstigen for den tidligere adm. direktør i Pihl & Søn og tidligere formand for Dansk Byggeri, Halldór P. Ragnarsson.

Han blev den 1. juli i år ansat som ny divisionsdirektør i MT Højgaard med henblik på at bygge en ny afdeling for højhuse op fra bunden.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Halldór P. Ragnarsson blev fyret som adm. direktør i Pihl & Søn i maj sidste år efter godt et år som topchef og samlet 11 år på posten som direktør for Pihl & Søns danske aktiviteter.

Fyringen kom kun få måneder før, Pihl & Søn gik konkurs den 26. august sidste år. En fyring der tog hårdt på ham, og da han efter konkursen også mistede sin fratrædelsesordning og ikke længere var bundet af sin konkurrenceklausul, var han nødt til at finde et job i en fart.

Efter kontakt til MT Højgaards adm. koncerndirektør, Torben Biilmann, fik han job som konsulent for MT Højgaard fra midten af september sidste år. Et job der så nu er erstattet med jobbet som divisionsdirektør for MT Højgaards nye selvstændige forretningsområde for højhusbyggeri.

- Jeg glæder mig virkelig meget til at komme i gang med at bygge divisionen op fra bunden, siger Halldór P. Ragnarsson til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Anderledes struktur

Han ønsker ikke at sige meget om Pihl & Søn-tiden, men MT Højgaard adskiller sig fra Pihl & Søn.

- De er vidt forskellige. MT Højgaards struktur er anderledes, og virksomheden er mere ensartet over hele koncerncen. Hvad enten man kontakter MT Højgaard i Jylland eller på Sjælland, er det ens. Det gør, at virksomheden er mere professionel og mere tidssvarende, siger Halldór P. Ragnarsson til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Qua MT Højgaards fokus på indtjening frem for omsætning er der stort fokus på risikostyring og lønsomhed i projekterne i den nye højhusdivision, hvor man i første omgang satser på danske projekter.

Desuden vil man ifølge Halldór P. Ragnarsson så tidligt ind i fasen af byggeriet som muligt og gerne allerede i projekteringsfasen.

I øjeblikket er Halldór P. Ragnarsson eneste ansatte i den nye afdeling, men 1. oktober starter medarbejder nummer to. Målet er 50 medarbejdere i løbet af nogle år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.916