23948sdkhjf

En virksomhed i byen

Virksomheder og beboere inde midt i bykernen rundt om i landet har ofte være kimen til mange diskussioner om støj og larm. For virksomheder hører da ikke til midt i byerne, men bør ligge i yderkanterne, hvor de ikke støjer og larmer, har det lydt fra byerne.

Disse diskussioner er mange steder ved at ebbe ud, for afhængig af branchen støjer og sviner virksomhederne ikke så meget som tidligere. Men der er stadig mange virksomheder, som ligger uden for byerne, og det vil miljøminister Kirsten Brosbøl (S) nu gøre noget ved med sit nye udspil, der skal få kommuner til at tænke erhvervslivet ind i bykernen og skabe bedre byplanlægning.

Der skal kigges generelt på erhvervslivets behov og byernes muligheder for erhvervsudvikling, og herefter om udbuddet af erhvervslokaler matcher behovet og er attraktive.

Og al ære og respekt for det. Jo bedre muligheder, der bliver for at drive virksomhed herhjemme des bedre - uanset om det er i byerne eller på landet.

I dag er det jo ikke sådan, at der ikke findes håndværksvirksomheder inde i byerne. Men for mange bygge- og anlægsvirksomheder gælder det jo, at de larmer og har store mængder affald, og det vil ofte ikke kunne finde sted inde midt i en by, uanset hvor meget planlægning man laver.

Samtidig kan dette udspil jo ikke stå alene. For ofte sætter kommunernes lokalplaner og planloven jo en stopper for det at drive virksomhed i bykernen. Så man er nødt til at tænke det ind i en større helhed.

Dette udspil fra miljøministeren må derfor ikke blive endnu et udspil, hvor man glemmer at forbedre de generelle rammevilkår for det at drive virksomhed i Danmark.

Der er stadig for mange uløste problemer med for eksempel infrastruktur og ringe mobildækning i udkantsområderne, og her løser et nyt udspil om erhvervslivet i bylivet intet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094