23948sdkhjf

Loven skal følges

Kører man uden sele i sin bil, vanker der en bøde, hvis du bliver taget i en af politiets kontroller. Det ved enhver bilist, for det er en alment kendt del af færdselsloven.

Når det kommer til markedsføringsloven, er det straks sværere med kendskabsgraden, når man dykker ned i de enkelte paragraffer.

For eksempel bestemmelserne om, at priserne på varer og tjenesteydelser altid skal oplyses inklusive moms, når markedsføring retter sig mod de danske forbrugere. Undlades denne beregning risikerer danske virksomheder at blive meldt til politiet for brud på markedsføringsloven.

Ifølge Forbrugerombudsmanden kender flere danske virksomheder imidlertid ikke til disse bestemmelser, og det er baggrunden for, at en række virksomheder nu har modtaget såkaldte høringsbreve, hvor de bliver truet med en politianmeldelse og risikerer bødestraf - herunder også en række virksomheder i bygge- og anlægsbranchen.

Der skal jo ikke herske tvivl om, at lovgivningen skal følges her i landet. Og er der et problem, så skal der selvfølgelig sættes ind på området. I første omgang har Forbrugerombudsmanden kørt en oplysningskampagne rettet mod virksomhederne, og nu forsøger man så at få virksomhederne til at rette ind.

Forbrugerombudsmanden sammenligner problemet med at køre uden sele i bil, og at det jo også koster en bøde. Set fra de berørte byggevirksomheders bord er det måske en mærkelig sammenligning, for mange af dem har åbenbart aldrig hørt om reglen og har koncentreret sig om at drive deres virksomhed. Det kan som bekendt være svært nok i forhold til den mængde af love og regler, som virksomhederne er underlagt.

Man kan mene, at truslen om en politianmeldelse og bøde i den første kontakt til de berørte virksomhed kan virke drastisk. Men omvendt er det jo sådan markedføringsloven er indrettet, og det er jo det virksomhederne skal have at vide.

Så kan man kun henstille til, at en eventuel bødes størrelse så også står mål med forseelsen og ikke er ude af proportioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142