23948sdkhjf

EU har milliarder til danske virksomheder

Små og mellemstore danske virksomheder kan få del af en EU-pulje på 187 mia. kroner
Danske virksomheder, der har svært ved at finde finansiering til deres gode idéer, skal blot kigge mod Bruxelles.

EU har nemlig en pulje på 187 mia. kroner klar til Europas små og mellemstore virksomheder. Men puljen bliver fordelt efter først-til-mølle princippet, så de, der gerne vil have del i pengene, skal skynde sig.

- Nye og gamle virksomheder i Danmark har brug for risikokapital til at realisere deres vækstambitioner. Med den nye pulje har EU åbnet en fantastisk mulighed for at styrke små og mellemstore danske virksomheders adgang til risikokapital. Og rollen som formidler af EU-pengene indebærer også kontante fordele for banker og venturefonde, siger Egil Rindorf, der er specialkonsulent i Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsstyrelsen har etableret et finansielt kontaktpunkt, der skal øge kendskabet til EUs pulje i Danmark – og hjælpe danske banker og venturefonde med at afsøge mulighederne for at blive formidlere af EU-pengene og derigennem styrke danske virksomheders adgang til kapital.

Puljen administreres af European Investment Fund (EIF) og European Investment Bank (EIB). Virksomhederne kan få adgang til den risikovillige kapital ved blandt andet at ansøge om lån direkte hos EIB.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093