23948sdkhjf

Klar til øget samfundsansvar

Bygherrer, rådgivere og entreprenører er parat til i fællesskab at tage et større samfundsansvar
Byggebranchen er klar til at tage et større samfundsansvar.

En række af bygge- og anlægsbranchens og ejendomsbranchens aktører er parat til at tiltræde et charter, der skal bidrage til bedre arbejdsforhold, bæredygtighed, samarbejde og dialog.

Bag initiativet står Bygherreforeningen og Realdania, der har udviklet charteret med bidrag fra brancheorganisationer og i dialog med mere end 50 af byggeriets førende virksomheder.

- Mange virksomheder i branchen er usikre på, hvordan de håndterer de risici i forhold til samfundsansvar, der følger med bygge- og anlægsprojekter. Risici der kan spænde fra underbetaling af arbejdskraft til dårlig nabodialog. Derfor har vi taget initiativ til at skabe et charter som en fælles ramme for samarbejde på tværs af branchen, siger Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, om baggrunden for initiativet.

- Det er ambitiøst, men vi tror virkelig på, at det her vil sætte en ny dagsorden og dermed løfte niveauet for hele branchens måde at arbejde med samfundsansvar på, siger han.

Drøftes i dag

Charteret består af seks principper om blandt andet bedre arbejdsforhold, bæredygtighed, samarbejde og interessentdialog, som underskriverne forpligter sig til at overholde.

Formuleringen af principperne er sket i samarbejde med FRI, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, og Danske Ark og med som nævnt bidrag fra en række virksomheder.

Charteret vil blive fremlagt og drøftet på en konference i dag med deltagelse af flere end 100 topledere fra landets førende bygherre-, rådgiver- og entreprenørvirksomheder.

Fælles fundament

Realdania har i rollen som bygherre længe ønsket at få skabt et fælles grundlag for samarbejde på området.

- Vi har engageret os i dette projekt, fordi vi ønsker et ordentligt fælles fundament for samarbejde om samfundsansvar i byggebranchen. Som bygherre ønsker vi, at det bliver så let som muligt at skabe gode arbejdsvilkår, dialog og gennemsigtighed i de samarbejder, vi indgår i, siger Jesper Nygaard, adm. direktør i Realdania.

Et første skridt

NCC Construction er en af de entreprenørvirksomheder, som støtter op om initiativet og har været med til at formulere charteret.

- Vi har i NCC arbejdet med CSR i mange år, og vi føler, at hvis vi skal videre, så skal der flere aktører med fra hele branchen. Vi hilser derfor initiativet velkommen og ser charteret som et første skridt og ikke en endestation i et arbejde for at forny branchen. Det handler ikke om at ekskludere nogen. Charteret er åben for alle, der vil tage hånd om branchens udfordringer og som vil være med til at udvikle branchen og forstår, at vi har et samfundsansvar, siger strategidirektør i NCC, Martin Manthorpe.

Når charteret er vedtaget på konferencen i dag, er det planen, at der stiftes en forening, der på baggrund af charteret skal vejlede i arbejdet med samfundsansvar og være samlingssted for viden, metoder og modeller.

Foreningens hovedopgaver bliver at registrere, underskrive, videreudvikle og dele gode, præcise og konkrete løsninger og udbrede det i ejendoms-, bygge- og anlægsbranchen i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297