23948sdkhjf

Håndbog sætter fokus på betonskader

Teknologisk Institut sætter i en håndbog og ny app fokus på betonkonstruktioners typiske skader og udbedringsmuligheder
Teknologisk Institut er blandt udstillerne på dette års Dansk Betondag, og ved den opsatte stand kan arrangementets deltagere blandt andet få en snak om instituttets fokus på og viden om betonkonstruktioners levetid og holdbarhed.

Teknologisk Institut har blandt andet udarbejdet en håndbog, som giver indsigt i de elementer, man skal være opmærksom på ved inspektionsarbejde.

I håndbogen tages der udgangspunkt i forskellige konstruktionstyper og konstruktionsdele samt en skitsering af de relaterede skadestyper. Fra skadestyperne henvises der både til mulige skadesårsager og undersøgelsesmetoder.

Også som app

Håndbogen er nu suppleret af en gratis app, som henvender sig til både studerende, bygherrer, entreprenører, arkitekter og rådgivende ingeniører, der søger et overblik og mere viden.

- Det er en svær diciplin at gennemføre tilstandsvurderinger. Det kræver masser af erfaring. Derfor har vi udarbejdet en håndbog og dertilhørende app, som giver et indblik i arbejdet. Håndbogen og app’en er et visuelt værktøj, som selvfølgelig ikke gør det hele i sig selv, men de kan være med til at give en bedre forståelse for det komplekse arbejde, siger Iver Juel, seniorkonsulent i beton på Teknologisk Institut.

Han fremhæver især frost- og tøskader som de typiske, men også støbningsfejl og de såkaldte akr-skader bliver omtalt.

- Skaderne er oftest meget komplekse, og derfor er det vigtigt at understrege, at håndbogen ikke skal ses som en facitliste, men derimod som et arbejdsredskab og som brugbart undervisningsmateriale, siger Iver Juel, som lige nu er i gang med at ringe rundt til forskellige erhvervsskoler for at gøre dem opmærksomme på håndbogen.

- Indtil videre har tilbagemeldingerne været overraskende positive, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126