Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Torsdag 18. december 2014
Annoncepriser / Kontakt  

Fremtidens lærerige mødesteder
14. september 2009 / Danske Ark Byg nyt / Af Peter Kargaard
Print Tip Debat
JUUL | FROST Arkitekter har netop afsluttet undersøgelsen Fremtidens Campusområder.
TENDENSER
En ny undersøgelse, udarbejdet for Universitets- og Bygningsstyrelsen, skal inspirere arbejdet med at videreudvikle og fremtidssikre de danske campusområder.
- Fokus på uddannelsesområdet og fremtidssikring og fusioner mellem forskellige skoler og fag er en stigende tendens, siger Helle Juul, Ph. D. og arkitekt MAA, til Danske Ark Byg.
Hun har stået i spidsen for undersøgelsen og fremhæver, at mødestedets betydning på campusområderne går fint i tråd med byernes generelle udvikling:
- Behovet for mødesteder på campusområderne understøttes af nyere byforskning. I modsætning til den funktionsopdelte industriby, hvor universiteterne ligger som monofunktionelle læringsmaskiner i udkanten af byen, er fremtidens byer kendetegnet ved netværk og hybridprogrammer, hvor funktionerne smelter sammen, påpegert hun.
Fremtiden bliver præget af ønsker fra de forskellige uddannelsessteder om at spare kvadratmeter og skabe en god synergi.
- Der bliver basis for innovation, når der sker en faglig udveksling. Det stiller for os som arkitekter og rådgivere krav til vores rumlige organisering, siger hun.
Ikke kun formgivere
Campus-begrebet går helt tilbage til 1700-tallet og er især i de engelsktalende lande blevet synonymt med et dynamisk felt, der styrker læring og samvær.
- Som arkitekter skal vi være proaktive, og vi er som arkitekter ikke kun formgivere, også en del af en udviklingsproces: Hvordan sikrer vi, at uddannelsesstederne har visioner for, at de både har deres egne dagsordener, men også er med til at styrke det tværfaglige, siger hun.
Fredagsbaren er vigtig
Juul/Frost arbejder med Copenhagen University Campus, hvor 11 insitutioner skal flytte sammen i en ny campus.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Billedgalleri (1/2)
Vis originalbillede
Arkitekt Helle Juul, projektleder på Fremtidens Campusområder: - Det er ikke kun uddannelsesstedet og de studerende, der kan drage nytte af et campusområde. En hel by kan bruge det som branding.
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Licitationen er en del af Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 15 02 22 | Email:
red@licitationen.dk