Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Fremtidens lærerige mødesteder
14 September 2009 / Danske Ark Byg nyt / Af Peter Kargaard
Print Tip Debat
JUUL | FROST Arkitekter har netop afsluttet undersøgelsen Fremtidens Campusområder.
TENDENSER
En ny undersøgelse, udarbejdet for Universitets- og Bygningsstyrelsen, skal inspirere arbejdet med at videreudvikle og fremtidssikre de danske campusområder.
- Fokus på uddannelsesområdet og fremtidssikring og fusioner mellem forskellige skoler og fag er en stigende tendens, siger Helle Juul, Ph. D. og arkitekt MAA, til Danske Ark Byg.
Hun har stået i spidsen for undersøgelsen og fremhæver, at mødestedets betydning på campusområderne går fint i tråd med byernes generelle udvikling:
- Behovet for mødesteder på campusområderne understøttes af nyere byforskning. I modsætning til den funktionsopdelte industriby, hvor universiteterne ligger som monofunktionelle læringsmaskiner i udkanten af byen, er fremtidens byer kendetegnet ved netværk og hybridprogrammer, hvor funktionerne smelter sammen, påpegert hun.
Fremtiden bliver præget af ønsker fra de forskellige uddannelsessteder om at spare kvadratmeter og skabe en god synergi.
- Der bliver basis for innovation, når der sker en faglig udveksling. Det stiller for os som arkitekter og rådgivere krav til vores rumlige organisering, siger hun.
Ikke kun formgivere
Campus-begrebet går helt tilbage til 1700-tallet og er især i de engelsktalende lande blevet synonymt med et dynamisk felt, der styrker læring og samvær.
- Som arkitekter skal vi være proaktive, og vi er som arkitekter ikke kun formgivere, også en del af en udviklingsproces: Hvordan sikrer vi, at uddannelsesstederne har visioner for, at de både har deres egne dagsordener, men også er med til at styrke det tværfaglige, siger hun.
Fredagsbaren er vigtig
Juul/Frost arbejder med Copenhagen University Campus, hvor 11 insitutioner skal flytte sammen i en ny campus.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Gallery (1/2)
Show original picture
Arkitekt Helle Juul, projektleder på Fremtidens Campusområder: - Det er ikke kun uddannelsesstedet og de studerende, der kan drage nytte af et campusområde. En hel by kan bruge det som branding.
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Licitationen is part of Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 15 02 22 | Email:
red@licitationen.dk