23948sdkhjf

Metro-konsortium er uændret

Metroselskabet har ikke modtaget forespørgsel om ændring i CMT-konsortiet
Det italienske entreprenørselskab Tecnimont, som er en af tre parter i Copenhagen Metro Team (CMT), træder ikke ud af konsortiet.

Det oplyser Metroselskabet på baggrund af en artikel i Berlingske Business tirsdag, hvoraf det fremgår, at Tecnimont er i økonomiske problemer og har indgået aftale om at sælge sin andel af konsortieejerskabet til den største af de tre entreprenører, ligeledes italienske Salini Construttori.

Metroselskabet oplyser, at selskabet ifølge kontrakten for Cityringen skal godkende en ændring af entreprenørkonsortiet. Metroselskabet har ikke modtaget en officiel forespørgsel fra CMT om ændringen af deres konsortium.

- Der er fortsat tre selskaber i konsortiet, og vi blander os ikke i, hvordan de organiserer sig internt i konsortiet. Det vigtige for os er, at selskaberne hæfter solidarisk, og at de overholder de kontraktlige forpligtelser, de har indgået, siger Anne-Grethe Foss, viceadm. direktør i Metroselskabet.

- Hvis der skulle komme en forespørgsel, må vi gå ind og foretage en konkret vurdering af, hvad ændringen ville betyde, tilføjer Anne-Grethe Foss.

Design snart afsluttet

Hvis Tecnimont forlader konsortiet, kan det i værste fald give alvorlige forsinkelser på Cityringen, vurderer ekspert i megaprojekter, professor Bent Flyvbjerg over for Berlingske. Og forsinkelser er lig med fordyrelser.

Tecnimont har ansvaret for det tekniske design på Cityringen. En stor del af det arbejde er allerede afsluttet eller tæt på at være det, oplyser Anne-Grethe Foss.

Tecnimont er ikke en udførende part på metrobyggepladserne.

Entreprenørkonsortiet består ud over Tecnimont og Salini af også italienske Seli, der står for selve tunnelboringen.

Det italienske konsortium fik i 2010 metro-kontrakten i konkurrence med MT Højgaard og Pihl i konsortium med Hochtief og Züblin.

Et østrigsk-spansk konsortium var tredje budgiver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109