23948sdkhjf

Landsdele dyster i ny trafikkampagne

Vejdirektoratet lancerer ny kampagne for bedre sikkerhed ved vejarbejder
Der er lagt op til en spændende duel mellem forskellige landsdele, når Vejdirektoratet i dag lancerer en ny kampagne for sikkerhed ved vejarbejder.

Kampagnen “Vores fart" er bygget op som en konkurrence, hvor bilister fra seks forskellige dele af Danmark skal dyste om at være bedst til at overholde fartgrænserne, når de kører forbi lokale vejarbejder.

- Det gælder om at køre sikkert og ansvarligt, hvis man vil vinde konkurrencen. For selv om det generelt set går den rigtige vej med trafiksikkerheden herhjemme, er der stadig alt for mange, der kører galt ved vejarbejder. Så kampagnens budskab er meget klart: Overhold farten, så kommer alle nemt og sikkert frem, siger trafikdirektør Niels Chr. Skov Nielsen fra Vejdirektoratet.

Trafikanters adfærd

Ved de pågældende seks vejarbejder bliver trafikanternes hastighed målt gennem alle de tre uger, kampagnen varer. Og vinder bliver den landsdel, hvor trafikanterne forbedrer sig mest.

Kampagnen benytter sig af den metode, der kaldes nudging – altså at “puffe" til trafikanternes adfærd, så de træffer det rette valg, når de passerer et vejarbejde.

Kampagnen består af tre forskellige tiltag: Brug af sociale normer gennem forskellige indsatser ved vejarbejderne; hurtig feedback til trafikanterne på deres adfærd ved vejarbejderne samt en konkurrence mellem de forskellige landsdele om, hvem der kører mest hensigtsmæssigt.

På kampagnens hjemmeside kan man hele tiden holde øje med, hvordan de enkelte landsdele ligger placeret i konkurrencen om at overholde hastighedsgrænserne og vinde æren som landets mest ansvarlige bilister.

Og når kampagnen slutter mandag den 22. september, vil det blive offentliggjort, hvilken landsdel der har vundet konkurrencen.

Af tekniske årsager deltager vejarbejdet ved Tjæreborg først i konkurrencen fra fredag den 6. september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094