23948sdkhjf

Milliardrenovering af almene boliger

Glostrup Boligselskab søger hovedentreprenør til renovering og fremtidssikring af Stadionkvarteret i Glostrup for knap en mia. kroner. Nøgleordet for renoveringen er bæredygtighed
Der skal udskiftes tage, vinduer og tekniske installationer. Ny ventilation skal installeres, altaner udvides og haver etableres.

Sådan lyder en del af ønskerne til den gennemgående renovering og fremtidssikring af afdeling 9 i Glostrups Stadionkvarter, som Glostrup Boligselskab lægger op til i et nyt udbud.

Den almene boligafdeling bestående af 1.235 lejligheder opført i perioden 1956-1966 er blevet grupperet i tre typer boliger: moderniseringsboligerne skal have renoveret badeværelser, mens de dårligste etrumslejligheder skal slås sammen med nabolejlighederne til sammenlægningslejligheder med nyt køkken og bad. Tilgængelighedslejlighederne skal ombygges med blandt andet nye elevatorer, køkken og bad.

- Det er en af de allerstørste renoveringssager inden for alment boligbyggeri. Da Stadionkvarteret blev bygget for 50 år siden, var det udtryk for en moderne og helt ny måde at bygge boliger på. Men i dag stiller folk helt andre krav til deres boliger. Renoveringen skal fremtidssikre Stadionkvarteret ved at gøre lejlighederne mere attraktive for både nutidige og fremtidige beboere, siger John Møller, direktør for Glostrup Boligselskab og fortsætter:

- Jeg er overbevidst om at det næste store i byggebranchen bliver renovering af byggerier fra 50’erne og 60’erne.

Han peger blandt andet på, at renoveringen giver mulighed for, at mange af de beboere, som har boet i blokkene helt fra starten, kan blive boende som følge af den øgede tilgængelighed til flere af lejlighederne.

- Der er stor mangel på lejligheder med øget tilgængelighed. Ved at etablere elevatorer kan flere af beboerne i guldbryllupsalderen blive boende i deres kvarter, og det er vi kun glade for at være med til at sikre, siger han.

Værdien af renoveringen anslås til 700 mio. kroner eksklusiv moms, og bygge- og anlægsopgaven ønskes løst i hovedentreprise med seks etaper, som forventes at være afsluttet efter tre et halvt år med start primo 2015 og slut medio 2018.

Konkrete krav

Til opgaven stilles der blandt andet krav om sikkerhed og underskrift på en social klausul.

Ansøgere skal desuden kunne aflevere et regnskab for de to seneste år, hvor virksomheden har en positiv egenkapital, en nettoomsætning på mindst 500 mio. kroner i hvert regnskabsår og en soliditetsgrad på mindst 15 procent.

- Fordi det er så stor en sag har vi søgt hjælp til udbudsudformningen. Vi vil jo helst undgå at stå i en situation, hvor en virksomhed knækker halsen på projektet. Det er vigtigt for os, at den vindende virksomhed har de økonomiske muskler, den tekniske kapacitet og den organisatoriske erfaring, som projektet kræver, siger John Møller, som samtidigt understreger vigtigheden af det dialogmøde, som boligselskabet holder med interesserede virksomheder i dag.

Her deltager syv entreprenørvirksomheder.

- Vi er såmænd ikke så utilfredse med dem, der står på listen, siger John Møller og fremhæver, at Glostrup Boligselskab i alt vil prækvalificere fem virksomheder til opgaven.

Ingen problemer

Dansk Byggeri ser ikke som sådan problemer i de regnskabskrav, som Glostrup Boligselskab sætter.

- Vores holdning er, at man selvfølgelig skal overholde gældende lovgivning og i den forbindelse, at den ordregivende myndighed selvfølgelig skal gøre sig klart, hvilke krav, man kan stille. Gør de det, så har vi ikke som sådan kommentarer til udformningen, siger Christian Prophet-Rannow, afdelingschef for juridisk afdeling i Dansk Byggeri, som samtidigt understreger, at han ikke har kendskab til det konkrete udbud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125