23948sdkhjf

Almene boliger for en million danskere

Den almene boligs mange ansigter er klar til at blive vist frem på fredag i Bella Center
Udstillingen på Almene Boligdage 2014 hedder “How to House - arkitektur, velfærd og innovation" og her kan man gennem fire temaer blive klogere på byplanlægning, arkitektur, byggeri, velfærd - og selvfølgelig almene boliger.

Over én million danskere bor alment, fortæller arrangørerne Danmarks almene boligorganisationer (BL), i materialet, der fortæller om messen Almene Boligdage i Bella Center, der begynder på fredag.

Nogle boliger er fra første halvdel af det 20. århundrede, nogle fra efterkrigstiden, mange fra 70’erne og 80’erne – og der bygges stadig.

Nogle familier har boet i samme afdeling i generationer. For andre er det at bo alment en nødvendighed i kortere eller længere perioder af deres liv.

Flere udstillinger

På messen vil der være flere udstillinger, blandt andet “How to House", hvor man inviteres indenfor i en lejlighed i fuld størrelse, når Domea sætter fokus på sikkerhed i hjemmet.

Det er også her Forstadsmuseet sammen med BL præsenterer en historisk udstilling om almene boligers rolle i forstadsudviklingen. Her kan de besøgende ikke bare blive klogere på de almene boligers historie, men også fortælle deres egen bolighistorie til Forstadsmuseet.

Del af et fællesskab

I de almene boliger strækker hjemmet sig uden for de fire vægge. Det strækker sig til de mange fællesarealer og til det fællesskab, som de almene boliger danner ramme om.

Når man bor alment er man automatisk med i et fællesskab. De almene boliger danner rammen om et liv, og den ramme dannes af de mennesker, der bor der. Det sker gennem beboerdemokratiet, hvor beslutninger træffes i fællesskab. Den enkelte beslutning har derfor ikke kun betydning for den enkelte person – men for alle i boligområdet.

Mere end nye vinduer

Derfor er vi også altid på jagt efter gode rum til fællesskabet, mener BL. Spørgsmålet om, hvordan man laver gode rammer for hjemmet udenfor de fire vægge spiller en stor rolle i de almene boliger. Når vi renoverer og bygger vil vi også skabe trygge rum mellem husene.

Eller som Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen, siger til Licitationen:

- Det gælder om at tænke langsigtet og på klimamål for både 2020 og 2050. Og når der først er åbnet for låget, er det vigtigt, at der kommer mere end blot nye vinduer ud af det. Der er ofte brug for gennemgribende ændringer af de udsatte boligområder, der både socialt og fysisk skal integreres bedre i den omgivende by.

I en kronik i Politiken skrev hun desuden forleden:

“Det kræver, at vi har fokus på hele bydele og ikke kun enkelte boligforeninger. Samtidig skal vi forpligte os på langsigtede investeringer og ikke kun have fokus på et område, når det popper op på ghettolisten"
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142