23948sdkhjf

Dynamit og grønne idéer på Grønttorvet

Valby skal have noget helt nyt på Grønttorvsgrunden. Faktisk en hel bydel. Men det tager tid at bygge op. Derfor bliver der plads til midlertidig arkitektur, som fredag fandt sine vindere
Fredag under Valby Kulturdage blev vinderne af idékonkurrencen for midlertidigt byliv og aktivitet på Grønttorvsgrunden i Valby afsløret.

Området skal ifølge konkurrencedeltagerne sprudle af midlertidige aktiviteter og vilde grønne idéer, mens arealerne omdannes til en ny grøn boligby under navnet Ny Valby.

Vinderen af konkurrencen blev projekterne Det Fælles Grønttorv, ved Louise Heebøll, og Temporary Action, Long-term Vision, ved arki-lab. De får hver 12.000 kroner.

Anden præmien, der bød på to gange 8.000 kroner, gik til projektet Vandreskoven, udtænkt af Rasmus Vincentz, Habitats, og Reuse Grønttorvet fra mana studio.

Trediepræmien, der blev belønnet med to gange 5.000 kroner gik til Dynamit og Diversitet, kreeret af Rasmus Vincentz fra Habitats, og projektet Re-start, af Alena & Leo.

Tung beton brydes

Sidstnævnte foreslår at bruge dynamit til at kickstarte omdannelsen af Grønttorvet i Valby fra et lukket industriområde til en åben og attraktiv bydel for alle.

De tunge betonflader kan brydes op med eksplosive sprængninger, så ny bynatur og biodiversitet kan udfolde sig i den fremtidige grønne by, mens der bygges.

En anden idémager foreslår, at Grønttorvshallen, som er en af Københavns største haller, omdannes til kombineret legeplads og markedsplads, hvor en grøn vandreskov kan flyttes rundt fra sted til sted, mens der bygges.

Boliger på 160.000 kvm

De mange gode idéer skal udfylde tomrummet, der opstår, når Grønttorvets nuværende brugere flytter til Copenhagen Markets i Tåstrup i udgangen af 2015.

Tegningerne og lokalplanen for det nye grønne boligområde på 160.000 kvm er under udarbejdelse og skal i fremtiden forbinde Gl. Valby og Valby Parken omkring Ny Ellebjerg Station.

Mens den nye boligby bygges, stilles området til rådighed for byens borgere med gode idéer.

Ny Valby A/S har i samarbejde med Innosite - som knytter aktører med behov for innovation sammen med dem, der har de gode idéer - og 2+1 Idébureau udskrevet idekonkurrencen for midlertidige aktiviteter på Grønttorvsgrunden.

Innosite har eksisteret siden 2011 og er et initiativ af Realdania og Energistyrelsen med Dansk Arkitektur Center som operatør.

Alle konkurrenceforslagene kan ses på www.innosite.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157