23948sdkhjf

Slidte betonkarréer får nyt liv

Andelsforening på Østerbro i København fremtidssikrer sine syv blokke med renovering og nye facader
De markante, grå betonkarréer ved Lersø Park Allé på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Østerbro i København bliver nu klædt på til fremtiden.

En større renovering er netop påbegyndt. Den skal trimme de gamle blokke, så de både med hensyn til energi og facade bliver løftet op til nutidig og fremtidig standard.

Det er andelsforeningen A/B Studsgaarden, der står bag projektet. Foreningen har i en længere periode i samarbejde med rådgivningsfirmaet Gaihede gjort klar til opgaven, der skal forbedre bygningerne fra 1967.

Der er bred opbakning i foreningen til projektet, der ud over at sikre en pænere facade, reparerer slitage på konstruktionen, og vil medføre mindre energiregninger og bedre indeklima for andelshaverne.

Formand for A/B Studsgaarden, Gorm Rosenbech, er tilfreds.

- Det er nødvendigt at renovere blokkene, da de er nedslidte. Samtidig er det oplagt at give bygningerne et løft både med hensyn til facade og isolering. Og det er med dette projekt nået inden for den økonomiske ramme, vi har sat. Det er meget positivt, siger Gorm Rosenbech.

Tryg ramme

Formanden har sammen med sin familie boet der siden 1987, og mange af de andre beboere har boet der fra start. Blokkene - også kaldet Studsen - har i næsten fire årtier været en tryg ramme om tusindvis af liv med gode store lejligheder og central placering.

Det startede i 1967 som én af de sidste store almene boligbyggerier opført af Københavns Kommune. På grunden lå der tidligere barakker for hjemløse, og i starten var der en meget broget beboersammensætning.

I 1997 blev der stiftet en andelsforening, og i dag er A/B Studsgaarden et populært sted for børnefamilier. Hele 412 lejligheder er der i de fire blokke med otte etager og de tre på fem etager.

Det er rådgivningsfirmaet Gaihede, der skal lede projektet frem til februar 2016, hvor den nye version af Studsen forventes at stå klar.

Flere materialer i spil

Projektleder og arkitekt MAA fra Gaihede, Søren Just, er spændt.

- Det er en stor udfordring, da vi har at gøre med markante bygninger, der fylder meget både rent fysisk og i mange menneskers sind. Vi har i tæt samarbejde med bestyrelsen og de lokale andelshavere og beboere fundet frem til et projekt, der både tilgodeser de nødvendige forbedringer og skaber en flot fysisk ramme, siger Søren Just fra Gaihede.

Forarbejdet har været intenst. Eksempelvis har der været utallige facadematerialer i spil, før andelsforeningen besluttede sig for de mørke Steni-kompositplader. Formand Gorm Rosenbech er meget tilfreds med det valg.

- Vores blokke er jo nemme at få øje på. Så det bliver med en god portion stolthed, når vi kan pege langvejs fra, og sige: "Der bor vi".

Renoveringen

Renoveringsprojektet på A/B Studsgaarden på Østerbro omfatter en gennemgribende renovering af klimaskærme på fire blokke på otte etager og tre blokke på fem etager.

Projektet er startet i juni 2014 og forventes afsluttet i februar 2016.

Ÿ Bygherre: A/B Studsgaarden

Ÿ Rådgiver: Gaihede, ingeniører & arkitekter

Ÿ Entreprenør: Snedkermester Arne Pedersen A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125