23948sdkhjf

Når brolægning bliver til særlig kunst

Learnmark Horsens har gennem flere år udfordret lærlingene med særlig mønsterbrolægning
Brolæggeropgaver hvor flere hundrede kvadratmeter bliver lagt med mønsterbrolægning er blevet en tradition i brolæggerhallen på erhvervsskolen Learnmark Horsens.

Her planlægger faglærer Jesper Christiansen undervisningen, så eleverne prøver kræfter med opgaver, de ikke umiddelbart støder på i hverdagen.

- Min fornemmelse er, at både virksomheder og elever er glade for de mere avancerede mønsterbrolægninger. Det er nemlig forholdsvist sjældent, at virksomhederne får så store opgaver, og derfor er det godt for eleverne at prøve det, mens de er på skole, siger Jesper Christiansen, der til DM i Skills i januar stolt kunne fejre Danmarks bedste brolæggerlærlinge, som har taget deres hovedforløb på Learnmark Horsens.

Han oplever, at brolægning har taget en ny drejning – at den bliver mere og mere kunstnerisk præget, hvor udsmykning af bymiljø fylder mere og mere i forhold til, hvad man kan kalde brugsbrolægning.

Brolæggerne fra Learnmark Horsens har de seneste år deltaget i Middelalderfestivalen i Horsens, der i år finder sted i den kommende weekend.

Her har de vist deres håndværk frem og publikum har også kunnet prøve det ældgamle håndværk.

- Der er en stigende interesse for faget, og vi har en lille stigning i elevtallet på uddannelsen, siger Jesper Christiansen og peger på to mulige årsager.

- Mange ved ikke, hvad en brolægger laver, og måske er vi gennem Middelalderfestivalen med til at øge kendskabet til uddannelsen. Derudover har vi god kontakt til virksomheder, der er villige til at tage lærlinge, og den gunstige praktikpladssituation kan være med til at tiltrække nogle unge, understreger Jesper Christiansen.

Ny svendeprøve

I 2015 træder en ny svendeprøve for brolæggerne i kraft. Den bliver projektorienteret, hvor eleverne både skal lave tegningerne til en belægningsopgave, som de fremlægger til en mundtlig prøve, og lave en praktisk opgave, som fortsat vil være centralt stillet.

- Vi har prøvet denne eksamensform ved struktørerne, og det gik over al forventning. Så jeg ser frem til også at gennemføre den nye eksamensform for brolæggerne, tilføjer Jesper Christiansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109