23948sdkhjf

NCC energirenoverer 838 hjem

Grantoften i Ballerup skal energirenoveres til en værdi af godt 187 mio. kroner. NCC Construction starter renoveringen 1. september, og arbejdet forventes afsluttet om to år
Grantoften i Ballerup vil fra september 2014 og to år frem gennemgå en større energirenovering til en værdi af knap 187 mio. kroner.

Det er entreprenørvirksomheden NCC Construction, der udfører arbejdet for Ballerup almennyttige boligselskab ved DAB, og i alt skal tre otte-etagers blokke svarende til i alt 838 boliger renovers. Projektet omfatter blandt andet efterisolering og nye vinduer.

Også Grantoftens udendørsarealer vil blive moderniseret. Indgangspartierne skal renoveres, p-pladser får ny belægning, og udendørsarealerne får ny beplantning, inventar og belysning.

- Så der er tale om en omfattende renovering, og vi glæder os til at komme i gang med arbejdet, siger projektchef i NCC, Brian Hasfeldt i en pressemeddelelse.

Behov for energifokus

I Danmark bliver hele 40 procent af det samlede energiforbrug brugt i eksisterende bygninger til opvarmning, ventilation og lys. Fra politisk side er der sat ambitiøse mål om, at energiforsyningen i 2050 skal dækkes af vedvarende energi, og at el- og varmeforsyningen skal være uafhængig af fossile brændsler fra 2035.

- Som udviklingen er nu, bliver under én procent af bygningsmassen udskiftet årligt. Så over de næste 30-40 år skal energiforbruget i de eksisterende bygninger nedsættes væsentligt, hvis målsætningen skal nås. Der er derfor en stor opgave i at energirenovere vores bygninger, og vi ser også en stigende aktivitet i markedet, siger Dennis Nielsen, direktør i NCC Construction og fortsætter:

- Så når vi byder på sager som Grantoften, hvor der skal udføres omfattende energirenovering, er det et bevidst tilvalg fra vores side. Vi har i længere tid fokuseret vores kræfter og udviklet vores kompetencer inden for denne type renoveringer, hvor ejendomme energioptimeres. For denne type sager er en vigtig del af at udvikle vores løsninger og kompetencer, hvilket er afgørende, hvis vi i byggebranchen skal være med til at nedsætte energiforbruget i Danmark. Samtidig giver disse sager også den klart største værdi for både bygherren og beboerne.

Der skal sættes ind

At energiforbruget i de eksisterende boliger skal nedsættes væsentligt, hvis de politiske målsætninger skal nås, er Camilla Damsø Pedersen, chefkonsulent i Dansk Byggeri enig i.

På samme måde som NCC Construction ser hun et stort behov for og stigende efterspørgsel efter energirenovering.

- De stigende energipriser og de politiske målsætninger spiller ind. De politiske målsætninger har skabt større opmærksomhed i befolkningen, så vi tror og håber på større efterspørgsel. Næste punkt er så, at byggebranchen skal stå klar til at tage hånd om energirenoveringerne. Derfor er det også rigtigt positivt, at mange virksomheder som for eksempel NCC gør meget for netop det her område, siger hun til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094