23948sdkhjf

Sygehus forsinket men holder budget

Dispositionsforslaget til det nye Odense Universitetshospital er gået om. Det giver en kraftig forsinkelse
Under byggeriet af det nye universitetshospital (OUH) i Odense opstod der i løbet af foråret stigende tvivl om rådgivernes dispositionsforslag og pladsen til de kliniske formål, som supersygehuset skal have.

Derfor har der sommeren igennem været hektisk mødeaktivitet mellem på den ene side bygherren Region Syddanmark og på den anden side konsortiet Medic OUH, som er totalrådgiver på byggeriet. Konsortiet består af blandt andre KHR Arkitekter og White Arkitekter.

Som tidligere beskrevet i Licitationen - Byggeriets Dagblad skal totalrådgiveren gennemgå dispositionsforslaget igen. Et arbejde som ventes klar til februar, fortæller Karsten Uno Pedersen (S), som er formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark.

Først når køreplanen er klar, kan der gives et bud på, hvor stor forsinkelsen bliver.

- Men hellere en lille forsinkelse, der sikrer, at projektet kan realiseres, end at man haster noget igennem, så vi overskrider budgettet, siger Karsten Uno Pedersen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han tilføjer:

- Innovationsudvalget ønskede en hurtig afklaring af økonomien og arealerne i dispositionsforslaget. Og det har vi fået hen over sommeren. Jeg vil kalde dette rettidig omhu, så vi ikke endte i en situation som i Skejby, hvor de måtte fjerne en hel etage.

Forsinkelse uundgåelig

Karsten Uno Pedersen mener, at man med det nye dispositionsforslag sikrer krav til arealudnyttelse og budget.

- Det er rigtigt, at der er forsvundet kvadratmeter, men det er kvadratmeter, som fortrinsvis ikke bruges til sygehusformål. Vi laver ændringer i for eksempel kælderarealer, men de overordnede mål for gode forhold til patienter og personale bliver der ikke ændret ved, siger han.

Karsten Uno Pedersen vedkender, at en forsinkelse, formentlig på omkring et halvt år, er uundgåelig, men at der nu er kommet styr på den såkaldte brutto-netto-faktor og at arealerne udnyttes bedre.

- Vi har kun de kvalitetsfondsmidler, der er, og derfor skal vi være 100 procent sikre på, at pladsen er verificeret, før vi går videre, siger han.

Det nye sygehus, som vil erstatte det nuværende Odense Universitetshospital, kommer til at koste 6,3 mia. kroner at bygge.

Ifølge den seneste tidsplan skulle det nye hospitalsbyggeri stå færdigt i 2020-2021.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109