23948sdkhjf

Stål erstatter beton ved fundering

En ny no dig-metode kræver ingen udgravning eller betonfyldning
Ved brug af stålfundamenter er det nu blevet muligt at fundere og montere produkter som eksempelvis støjskærme, lys og antennemaster, portaler og skilte samt andet byrumsinventar – helt uden brug af beton.

Det betyder eksempelvis, fundamenter til støjskærme og portaler kan etableres op til 10 gange hurtigere end på traditionel måde, fordi metoden ikke kræver opgravning og derefter betonstøbning. Efterfølgende reetablering af vej eller terræn er derfor tit minimal eller unødvendig.

Det er firmaet Dansk Stålfundering A/S, der nu sætter alt ind på at få landets bygge- og anlægsvirksomheder gjort bekendt med denne nye form for fundering.

- Vi har her et produkt, som kan spare vores kunder for en hel del tid og arbejde. Stålfundamenterne bliver neddrevet selv i hårdfrossen jord og kan sikre en millimeterpræcis stålfast fundering – året rundt. Det har betydet, at vi har fået en del opgaver fra blandt andet entreprenører og jernbaneselskaber, der skal have sat elmaster op så hurtigt som muligt – og uden brug af gravearbejde, siger Niels Pedersen fra Dansk Stålfundering.

En enkelt mand

Firmaet forventer, at også kommuner inden længe vil overgå til denne nye form for fundering.

Hvor der eksempelvis tidligere skulle afsættes en halv dag til fastgørelse samt reetablering af en skraldespand eller en bænk, kan en enkelt mand i dag klare arbejdet på under en halv timer, og så står skraldespanden lige og kan ikke flyttes uden brug af en maskine. fortæller Niels Pedersen.

- Men også nogle af landets belysningsselskaber er begyndt at bruge vores stålfundamenter. De kan nu langt hurtigere opsætte lysmaster og antennemaster – uden nævneværdig reetablering eller måske udgift ved ekspropriering, da stålfundamenterne har brug for langt mindre plads for at kunne monteres. Samt er belastningsklar samme dag, siger Niels Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094