23948sdkhjf

Metropolernes kamp

Kampen om pengene fra de internationale investorer og virksomheder er hård i disse år, når kommuner og regioner herhjemme skal forsøge at finde finansiering til store udviklingsprojeker eller tiltrække nye virksomheder til deres område. For de skal ikke bare kæmpe mod hinanden, men også med metropolerne i vores nabolande - ikke mindst i Stockholm, Berlin og Hamborg.

Derfor kan der også være fornuft i, at de 46 kommuner samt Region Hovedstaden og Region Sjælland nu vil styrke sig i kampen mod de ovennævnte metropoler ved, at området fra Helsingør til Lolland Kommune markedsføres under den fælles betegnelse Copenhagen.

Umiddelbart må Copenhagen da også klinge bedre i en international investors øre end Nakskov, men navnet gør det jo ikke alene. For investoren kan jo godt ved selvsyn se forskel på omgivelserne i København og Nakskov.

Derfor handler det i lige så høj grad om de rammebetingelser, man tilbyder investorerer og virksomheder i de pågældende kommuner og regioner. Ikke mindst på bygge- og anlægsområdet, som man ikke kan komme uden om, at meget beskæftigelse afhænger af.

Som regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) fra Region Sjælland selv påpeger i dagens avis, er bygge- og anlægsbranchen den største private sektor, og derfor har hans region også stort fokus på branchen blandt andet i forhold til virksomhedernes konkurrencedygtighed.

Her gør et “Copenhagen" det dog ikke alene i forhold til investorerer og aktører, der vil bygge på Sjælland. For det nytter for eksempel ikke noget, at der stadig er store forskelle hen over kommunegrænserne på sagsbehandlingen på byggesager, og forskellene på erhvervsvenligheden er også stadig stor hos kommunerne, som Dansk Byggeris undersøgelse viste for nylig.

Derfor er der alt mulig grund til, at borgmestre, regionsrådsformænd og andre kommunale topfolk har virksomhedernes rammebetingelser for øje, når de mødes i dag, og ikke kun lader de gode hensigter blive ved ord. For det kan gå fremad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156