23948sdkhjf

Betonelementer er i fremgang

Der er fremgang at spore i betonelementbranchen. Første halvår 2014 har været præget af en stigende efterspørgsel, og formand forventer, at også andet halvår vil være bedre end 2013
Spørger man adm. direktør for CRH Concrete A/S og formand for Betonelement-Foreningen, Claus Bering om, hvordan det står til i betonelementbranchen, så er svaret positivt.

- Umiddelbart går det bedre end sidste år. Vi har haft en væsentlig højere aktivitet i første halvår sammenlignet med sidste år, og jeg forventer også, at det vil gøre sig gældende for andet halvår. Der er en stigende efterspørgsel, og det betyder flere steder længere leveringstider, siger han.

At det går bedre end i 2013, er er der imidlertid ikke så meget at sige til, fremhæver formanden.

- 2013 var et stille år for de fleste, så der skal ikke meget til, før vi ser en fremgang. Vi er slet ikke oppe på niveauet i 2006 – 2007, men det går fremad, siger han og fortsætter:

- Det meste af aktiviteten er koncentreret om København og Aarhus, men der er også aktivitet andre steder.

Sygehusbyggeri tæller op

Der er især de store sygehusbyggerier, der trækker branchen i positiv retning. Derudover har det også haft en betydning, at vejret var mere mildt i starten af året – også selvom betonelementbranchen ikke er nær så vejrfølsom som andre dele af byggeriet. Efterspørgslen er især gået et hak op frem mod sommerferien, fremhæver Claus Bering, og Betonelement-Foreningens formand håber og tror på, at det niveau fortsætter.

- Der er en længere leveringstid på visse af vore produkter. Det gælder blandt andet på betonvægge og komplicerede facader til for eksempel sygehusbyggerierne. Jeg fornemmer kraftigere købssignaler, og det er rigtig positivt, siger han.

At det går godt, kan formanden også mærke på sin egen virksomhed. CRH Concrete A/S forventer i år en omsætningsforbedring på minimum ti procent sammenlignet med 2013.

- Vi har et væsentligt bedre år. Vi har en bedre belægning i vores ordrebog med et bedre produktmix, og det giver en væsentlig bedre indtjening. Det er der ingen tvivl om, siger Claus Bering.

Usikkerhed om fremtiden

Til fremtidens udsigter er han mere tilbageholdende med at komme med konklusioner.

- Det er svært at spå om fremtiden, og derfor er det også vanskeligt at komme med et bud på, om vi er inde i en generel positiv udvikling. Men selvfølgelig er forhåbningen, at de positive takter fortsætter, siger han og fremhæver, at flere ting skal på plads, før betonelementbranchen også vil kunne forvente fremgang i 2015.

- Vi har brug for et mere normalt boligmarked. Vi skal have mere gang i boligbyggeriet og industribyggeriet. Det er ikke nok med de store offentlige byggerier, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11