23948sdkhjf

Metro-entreprenør fortryder fyring

Den italienske Metro-entreprenør Cipa fortrød fredag fyringen af en tillidsmand
Den italienske Metro-entreprenør Cipa, der torsdag i sidste uge valgte at fyre en tillidsmand samt tre medarbejdere, efter at de gik til deres fagforening for at klage over de lønforhold, de havde på Metro-projektet, har nu ifølge Licitationen - Byggeries kilder fortrudt fyringen af tillidsmanden.

Fyringen af tillidsmanden og tre øvrige medarbejdere sker en uge efter at 3F Bygge, Jord og Miljø i København rejste en sag om systematisk lønsnyd hos Cipa på Metrobyggeriet. Dette skrev fagbladet 3F fredag.

Tidligere på sommeren stod rumænske ansatte i Cipa frem og fortalte, at de blev snydt og fik 65 kroner i timen.

Navne udleveret

Da 3F rejste en sag mod firmaet, udbad Dansk Byggeri og Cipa på et møde sig ifølge 3F navne på ansatte, der var gået til fagforeningen. Nu er de fire eneste medlemmer af 3F fyret, efter at de har arbejdet i mere end et år for Cipa på metroen.

- Det er chokerende og rystende, at et firma går benhårdt efter folk, der melder sig ind i fagforeningen, siger faglig sekretær Elo Hansen fredag til fagbladet 3F.

- Det fungerer jo sådan, at vi normalt har en form for uformel anonymitet på disse 48-timers møder, som normalt overholdes af alle parter. At de konkrete oplysninger så gives - og derefter bruges, synes jeg ikke er i orden. Jeg finder det meget underligt at navne på konkrete medarbejdere bruges på denne måde, siger Elo Hansen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han rejser nu endnu en sag mod Cipa. Denne gang for at forfølge medlemmer af fagforeningen. En såkaldt organisationsfjendtlig handling.

Vi har ikke kunnet få en kommentar fra Dansk Byggeri, som har spurgt konkret til navnene på de pågældende medarbejdere i forbindelse med en udveksling af dokumentation.

I Metroselskabet siger HR-chef Peter Mandrup Knudsen til Licitationen:

- Så længe der er tale en rent fagretlige forhold, så er det ikke rigtigt noget der vedrører os. Men når vi kommer til en kant, hvor en af vore leverandører udviser en speciel adfærd, så holder vi meget nøje øje med situationen.

Ifølge Licitationens kilder skal der være møde i starten af denne uge - formentligt allerede i dag eller senest i morgen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125