23948sdkhjf

Kandidater nomineret til fornem pris

To markante afgangsprojekter fra Arkitektskolen Aarhus dyster med værker fra 300 skoler verden over om prestigefyldt britisk pris
To nyuddannede kandidater fra Arkitektskolen Aarhus er nomineret til den prestigefyldte pris "President’s Medals Student Award", der uddeles af det anerkendte Royal Institute of British Architects (RIBA).

Det drejer sig om Yngvi Karl Sigurjonsson og Trine Alsen Vittrup, der med to vidt forskellige projekter kan give endnu et løft til dansk arkitekturs i forvejen gode navn i udlandet.

I alt 300 skoler fordelt på 65 lande er inviteret til hver at nominere to projekter.

Det er tredje gang Arkitektskolen Aarhus deltager, og de to projekter er valgt blandt de dimittender som fik topkarakterer ved den netop afsluttede afgangsbedømmelse.

Helende arkitektur

Yngvi Karl Sigurjonsson deltager med "Rehabilitation Center", der adresserer et stigende socialt problem, som måske er særligt relevant for Skandinavien, nemlig depression, blandt andet som følge af manglen på dagslys om vinteren.

Sigurjonssons projekt bygger på idéer om at integrere bygninger i landskabet, noget som på en og samme tid er følsomt og uhøjtideligt. Funktionelle rum, hvad enten det er store alrum, terapirum eller stille hjørner, får mennesket i centrum, uden at bygningen mister sit selvværd. Dommerne fandt, at projektet både indeholder et meget overbevisende design, på et relevant sted, og at topografi, materialer, lys, vand, farver og skiftende udsigter er brugt med både seriøsitet og poesi.

Forsvundne landskaber

Trine Alsen Vittrup deltager i den store Riba-konkurrence med projektet "Et barometer, vestkysten genfortalt", der med dommernes ord handler om at udforske et landskab, der langsomt forsvinder og at stille spørgsmål, der tilsyneladende endnu ikke virker påtrængende, men som kan blive det.

Projektet undersøger, hvordan landskabet over tid forandrer sig, og hvad det gør ved os. Et frisk og modigt projekt, der fortjener en pris, lyder det fra nomineringsudvalget.

Stor udstilling

Vinderne af den verdensomspændende pris offentliggøres til december.

De nominerede afgangsprojekter kan sammen med alle øvrige afgangsprojekter - 77 ialt – ses til og med 15. august i Arkitektskolens udstillingsbygning, Nørreport 22 i Aarhus.

Udstillingen indeholder så forskellige projekter som et hospice i Hjørring, et kvindecenter i Ahmedabad, et Nobel-center i Stockholm, en brandstation i San Francisco og et kulturhus i Reykjavik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079