23948sdkhjf

90 unge er optaget på ny byggeuddannelse

Knap halvdelen af de unge, der havde søgt ind på byggekoordinatoruddannelsen, kom ind
Der er i år blevet optaget 90 studerende på den nye uddannelse til byggekoordinator, som udbydes på landets erhvervsakademier.

På landsplan havde 181 unge søgt, og i går fik godt halvdelen brev om, at de er optaget. Nye uddannelser oplever ofte en vis gennemtrængningstid, men på grund af solid markedsføring - ikke mindst fra Dansk Byggeri - har uddannelsen fået en fin debut.

Københavns Erhvervsakademi overvejer derfor at starte to spor på den populære uddannelse.

- Det er sjældent, man ser en ny uddannelse komme så godt fra start. Det viser, at der er andre end os, der synes, det var rigtigt at oprette den. Den overvældede søgning til uddannelsen betyder, at vi nu kraftigt overvejer, hvordan vi kan oprette to spor ved næste vinteroptag, siger Henriette Hall-Andersen, programchef på BYG på KEA.

Hos Dansk Byggeri finder afdelingschef Louise Pihl det meget positivt, at de unge har vist interesse for branchen og den nye uddannelse.

- Det er en uddannelse, som erhvervsakademierne har udviklet på opfordring af blandt andet os. Jeg glæder mig over, at der nu er 90 studerende, der endelig kan komme i gang. Uddannelsen har tydeligvis appelleret til de unge, som ser det som en god mulighed for at læse videre. Vi vil glæde os til at følge dem og venter spændt på, at de kommer ud i den anden ende, siger hun.

En solstrålehistorie

Af de 90 pladser på byggekoordinatoruddannelsen udbydes de 30 på Københavns Erhvervsakademi.

Her var ansøgerne en blanding af kvote 1-ansøgere fra de gymnasiale uddannelser og kvote 2-ansøgere med en håndværksbaggrund.

Gita Grüning, formand for Teknisk Landsforbund, kalder optaget på den nye uddannelse en “solstrålehistorie".

- Det er en succes, at så mange har søgt ind på byggekoordinatoruddannelsen. Det viser, at når arbejdsmarkedets parter finder sammen med uddannelsesinstitutionerne, så er der grundlag for succesfulde nye uddannelser. Det er virkelig stærkt, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125