23948sdkhjf

Optag skaber behov for 20.000 studieboliger

Årets optag på de videregående uddannelser skaber behov for 20.000 studieboliger, viser beregninger fra Dansk Byggeri
I går fik 64.397 unge brev om, at de er blevet optaget på en uddannelse. Det betyder, at der bliver kamp om de billige boliger i universitetsbyerne.

I alt er der behov for omkring 20.000 studieboliger, viser nye beregninger fra Dansk Byggeri.

Byggetempoet i universitetsbyerne har svært ved at følge med i samme hastighed, som borgerne flytter til byerne i perioden op til studiestart. Og fordi den generelle tilstrømning til byerne er stor i disse år, er der allerede stor efterspørgsel på de billige boliger i byen.

- Selvom de 17-25 årige i gennemsnit bor cirka to personer i hver bolig, og at ikke alle behøver flytte for at studere, skaber det et rigtigt stort pres på de billigste boliger i byerne, for de studerende er på forhånd afskåret fra store dele af boligmarkedet, fordi de simpelthen ikke har råd, siger Maria Schougaard Berntsen, økonomisk konsulent i Dansk Byggeri.

130.000 boliger

Samlet set er der ifølge Dansk Byggeris beregninger behov for 130.000 flere boliger frem mod 2020 på grund af øget tilflytning til byerne, øget befolkningstilvækst og flere ældre.

Hertil kommer den almindelige nedslidning af de nuværende bygninger, der også kræver nybyggeri.

- Der er behov for, at kommunerne kigger godt på, hvem der flytter til, og hvem der flytter fra kommunen og sikrer sig, der er boliger til alle. Samtidig skal man holde øje med strømninger i samfundet, som for eksempel at flere bor alene. Det understreger igen vigtigheden af billige boliger i byerne til at supplere eksempelvis kollegieboliger, forklarer Maria Schougaard Berntsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235