23948sdkhjf

Dårligt signal øger urbanisering

Det er helt rimeligt, at Dansk Folkeparti nu vil have minister for by-, bolig- og landdistrikter, Carsten Hansen (S) i samråd for at få ham til at svare på, hvorfor mobil- og internetdækning i provinsen er så dårlig, som det er tilfældet.

Landet er ganske enkelt ikke dækket ordentligt ind til den udvikling, der foregår, hverken når det gælder mobildækning eller internetadgang. Udover at det kan give et sikkerhedsmæssigt og arbejdsmiljømæssigt problem, er det også til skade for et erhvervsliv, der skal fungere på adresser, der ikke lige ligger op ad Rådhuspladsen i København.

Mobiltelefonen afløser i dag i rigtigt mange virksomheder fastnettelefoni, og derfor et det i et samfund, der gerne vil kalde sig for moderne og fremsynet, ikke i orden, at mobil- og internetdækning ikke er på plads.

Det er med til at skubbe på urbaniseringen, så endnu flere vælger landdistrikterne og provinsbyerne fra og flytter til de større byer, hvor en rimelig dækning i dag er en selvfølge.

Så minister Carsten Hansen bør måske vende sig mod teleselskaberne og få sat fart i den teknologiske udvikling. Det er sådan set også lidt sent, for det er faktisk et af de løfter, som samme minister afgav i sin valgkamp, nemlig at der skulle gøres noget på bredbåndsfronten, så også provinsen kan være med.

Man kunne måske se på den forsyningspligt, der i dag er gældende for el og fastnettelefoni. Den burde også gælde for bredbånd og for mobiltelefoni, da det er de teknologier, langt den overvejende del af befolkningen i dag benytter sig af.

Det er ikke rimeligt, at provinsen, som i forvejen er ramt af større afstande til sygehuse og større infrastrukturer, også skal være ramt af dårlig forbindelse. I dag er det en fuldstændig selvfølgelighed at bruge sin mobil, hvad enten det er til at tale i, eller at gå på internettet, uanset om man står med et trafikuheld eller en anden ulykke, eller det er i arbejdsmæssig sammenhæng.

Hvis vi skal bevare blot en smule sammenhængskraft i samfundet, så må dette problem løses.

Der investeres i disse år masser af milliarder kroner i dansk infrastruktur, veje, broer, tunneller, og ikke mindst nye store sygehuse.

Alt dette har faktisk som forudsætning, at den seneste teknologi kan anvendes, både i projekteringsfasen, udførelsesfasen og efter færdiggørelsen.

Derfor er det på ingen måde rimeligt, at vi hægter dele af landet af med dårlige forbindelser. Forbindelser som vi med centralisering og effektivisering af blandt andet netop sygehusvæsenet i stigende grad er afhængige af.

Hvis hele landet skal have noget ud af den vækst, som den internationale økonomi lader til at give plads til, så må der ske noget. Det er en meget konkret opgave, der skulle være til at tage fat på, hellere nu end senere. Alt andet vil være - ja, et dårligt signal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109