23948sdkhjf

Det går den rigtige vej

Det ser ud som om, at det så småt er ved at gå op for kommunerne, at der er penge i at udlicitere drift og vedligehold, i hvert fald når det gælder vej- og parkområdet.

Men det er ganske enkelt heller ikke et sekund for tidligt, og det er på trods af den positive udvikling egentligt ufatteligt, at ikke flere kommuner spiller med på legen. Især da når man tager i betragtning, at kommunernes økonomi er så presset som det er tilfældet.

Men positivt er det da, at udliciteringsprocenten er opadgående, og kurven burde faktisk være endnu skarpere, for der er rigtigt mange mio. kroner at hente i sparede udgifter.

Men som alt andet, så handler det om politisk vilje til at gøre noget ved det. Det er ikke alle steder, at man ser det som noget sundt og godt, at budgetterne holdes skarpe, så borgerne får mest muligt for skattekronerne. Nogle steder tænker man nemlig politik ind i det således forstået, at det er godt at have mange beskæftiget i kommunalt regi.

Den holder bare ikke længere. For der er også i kommunerne et krav om, at der spares og at driften gøres “lean".

Det sker blandt andet ved at lade private virksomheder konkurrere om at udføre arbejdet til den bedste og billigste pris og kvalitet.

Naturligvis stiller det store krav til kommunerne at udlicitere, for her skal man have styr på, hvilke opgaver der skal løses, og udbudsmaterialet koster også at fremstille i en kvalitet, så der ikke opstår problemer i forhold til den endelige licitation og tildeling af opgaver. Det har vi desværre set en del eksempler på kan gå rigtigt galt, og så koster det kassen i erstatning, nye udbud og advokatomkostninger.

Men det viser sig også, at når der er styr på tingene, så er der også rigtigt mange penge at spare. Ofte går det også sådan, at de medarbejdere, der har været beskæftiget ved kommunen, glider over i den private virksomhed, der får opgaven. Det kan måske virke underligt for nogle, men har for mange også været en særdeles positiv oplevelse, netop fordi der kommer mere fokus på netop deres arbejdsområde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094