Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Offentlig post går helt digitalt
29 July 2013 / Virksomheder / Af Christian Brahe-Pedersen
Print Tip Debat
Inden 1. november skal alle landets virksomheder have oprettet en digital postkasse til sikker post fra det offentlig
DIGITALISERING
Rykkere for årsregnskaber og indkaldelse til bilsyn bliver fra den 1. november i år sendt elektronisk til landets bygge- og anlægsvirksomheder.
Dermed skal alle virksomheder inden denne dato have oprettet en gratis elektronisk postkasse på virk.dk/postkasse, for ellers går de glip af vigtig post fra det offentlige.
Tiltaget er et led i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, og virksomhedernes overgang til digital post skal spare skatteyderne for godt 400 mio. kroner om året.
- Den digitale postkasse er et vigtigt skridt i retning af effektiv og billig kommunikation mellem det offentlige og virksomheder og foreninger. Men det er helt afgørende, at virksomheder og foreninger får oprettet deres digitale postkasse inden 1. november, så de ikke går glip af vigtig post fra det offentlige. Derfor gennemfører vi en omfattende informationskampagne efter sommerferien, så alle ved, hvad de skal gøre, hvornår, siger direktør i Erhvervsstyrelsen Betina Hagerup.
Sikker opbevaring
Til næste år kommer turen til landets private husstande, og det vil samlet give en milliardbesparelse, pointerer Digitaliseringsstyrelsen.
- Postkassen til virksomheder og foreninger er en del af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, hvor også borgerne skal have en digital postkasse. Når alle borgere og virksomheder har en digital postkasse, opnår det offentlige en besparelse på op til en milliard kroner om året – til fordel for alle.
Og så vil virksomhederne og borgerne selvfølgelig også få fordel af at kunne opbevare deres post sikkert og kunne læse den hvor som helst, når som helst, siger Digitaliseringsstyrelsens direktør, Lars Frelle-Petersen.
Meddelelser om for eksempel sygedagpenge og straffeattester vil ligeledes havne i den nye digitale postkasse, som virksomhederne allerede kan oprette nu på virk.dk/postkasse.
 
 
Show original picture
Fra november modtager bygge-og anlægsvirksomhederne ikke længere nær så mange breve fra det offentlige.

(Foto: Colourbox.com)
 Topic: DIGITALISERING
20 February 2014
Bygge-brands går i små digitale sikkerhedssko
04 February 2014
Store gevinster at hente ved at bruge digitale værktøjer
04 February 2014
En Ipad blæser ikke bare lige væk
09 October 2013
Digitalisering skaber en merværdi
06 September 2013
Arkitekten skal udfordre entreprenøren
Facts
Postkasse: Den elektroniske postkasse er lovpligtig fra den 1. november 2013 og kan oprettes på virk.dk/postkasse, hvor man også kan læse mere om tiltaget.
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Licitationen is part of Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 15 02 22 | Email:
red@licitationen.dk