Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Lørdag 28. februar 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Offentlig post går helt digitalt
29. juli 2013 / Virksomheder / Af Christian Brahe-Pedersen
Print Tip Debat
Inden 1. november skal alle landets virksomheder have oprettet en digital postkasse til sikker post fra det offentlig
DIGITALISERING
Rykkere for årsregnskaber og indkaldelse til bilsyn bliver fra den 1. november i år sendt elektronisk til landets bygge- og anlægsvirksomheder.
Dermed skal alle virksomheder inden denne dato have oprettet en gratis elektronisk postkasse på virk.dk/postkasse, for ellers går de glip af vigtig post fra det offentlige.
Tiltaget er et led i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, og virksomhedernes overgang til digital post skal spare skatteyderne for godt 400 mio. kroner om året.
- Den digitale postkasse er et vigtigt skridt i retning af effektiv og billig kommunikation mellem det offentlige og virksomheder og foreninger. Men det er helt afgørende, at virksomheder og foreninger får oprettet deres digitale postkasse inden 1. november, så de ikke går glip af vigtig post fra det offentlige. Derfor gennemfører vi en omfattende informationskampagne efter sommerferien, så alle ved, hvad de skal gøre, hvornår, siger direktør i Erhvervsstyrelsen Betina Hagerup.
Sikker opbevaring
Til næste år kommer turen til landets private husstande, og det vil samlet give en milliardbesparelse, pointerer Digitaliseringsstyrelsen.
- Postkassen til virksomheder og foreninger er en del af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, hvor også borgerne skal have en digital postkasse. Når alle borgere og virksomheder har en digital postkasse, opnår det offentlige en besparelse på op til en milliard kroner om året – til fordel for alle.
Og så vil virksomhederne og borgerne selvfølgelig også få fordel af at kunne opbevare deres post sikkert og kunne læse den hvor som helst, når som helst, siger Digitaliseringsstyrelsens direktør, Lars Frelle-Petersen.
Meddelelser om for eksempel sygedagpenge og straffeattester vil ligeledes havne i den nye digitale postkasse, som virksomhederne allerede kan oprette nu på virk.dk/postkasse.
 
 
Vis originalbillede
Fra november modtager bygge-og anlægsvirksomhederne ikke længere nær så mange breve fra det offentlige.

(Foto: Colourbox.com)
 Tema: DIGITALISERING
27. februar 2015
Aftale sætter turbo på digitalisering
21. januar 2015
Byggekoncern går digitalt
20. november 2014
Styr kvaliteten via computerskærmen
Fakta
Postkasse: Den elektroniske postkasse er lovpligtig fra den 1. november 2013 og kan oprettes på virk.dk/postkasse, hvor man også kan læse mere om tiltaget.
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Licitationen er en del af Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 15 02 22 | Email:
red@licitationen.dk