23948sdkhjf

Fængselsbyggeri kan nu overholde budget

Justering af projektet og ny udbudsform bringer udgifterne til statsfængslet på Nordfalster i takt med budgettet
Efter en længere proces med beskæring og justering af projektet og brug af fagentrepriser i stedet for storentrepriser er det lykkedes Kriminalforsorgen at bringe udgifterne til det kommende statsfængsel på Nordfalster i overensstemmelse med budgettet på godt en mia. kroner, som Folketinget har bevilget.

Det kan Erik Bang, kontorchef i Kriminalforsorgens Anlægsenhed, fortælle i forbindelse med, at man netop har udpeget vindere af de resterende fagentrepriser.

- På nær sikringsentreprisen er vi nu i mål med alle entrepriser og har dermed et billede af den samlede økonomi. Vi kan konstatere, at det er lykkedes at matche udgifterne med budgettet. Alle tiltag med justering af indhold og opdeling i flere entrepriser har dermed båret frugt, siger Erik Bang.

Kriminalforsorgen besluttede sidste sommer at annullere den første udbudsrunde med seks storentrepriser, fordi det samlede licitationsresultat lå langt højere end budgettet. Siden fulgte en proces, hvor hele projektet blev gennemgå og justeret. Samtidig blev byggeriet i stedet udbudt i 15 fagentrepriser, hvoraf enkelte entrepriser undervejs er blevet splittet op i endnu mindre enheder for at få tilstrækkeligt med tilbud.

Mulighed for justering

Erik Bang betragter processen som en succes.

Ikke bare er det lykkedes at bringe udgifterne i takt med budgettet. Der er bragt et bredt ansøgerfelt med også mindre virksomheder ind i kampen om opgaverne.

Han vil imidlertid ikke udelukke, at der fortsat kan blive justeret på projektet.

- Vi har skruet udbuddene sådan sammen, at der er mulighed for at justere lidt i den fremtidige proces, enten ved at trække noget ud eller købe noget til. Det giver en vis fleksibilitet, som vi havde god gavn af ved opførelsen af statsfængslet i Horsens, hvis der undervejs opstår noget uforudset, siger Erik Bang.

Arbejdet med at opføre fængslet er allerede i gang. Opførelsen af den 1,4 km lange perimetermur er begyndt, idet denne entreprise blev udbudt tidligere end de øvrige. Entreprenørvirksomheden EMR A/S fra Nørre Snede fik tildelt kontrakten i marts.

I august kommer de næste entreprenører.

Byggeriet skal stå færdig i slutningen af 2016 og afløse statsfængslet i Vridsløselille.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11