23948sdkhjf

Trafikmilliarder ruller

To en halv milliard kroner er nu bragt i spil til forskellige infrastrukturprojekter i hele landet.

Og det er ikke et minut for tidligt, for behovet for, at der kommer mere gang i sagerne rundt omkring, er eklatant.

Desuagtet at Bygherreforeningen mener, at der er ved at være tegn på overophedning, så skal man ikke ret langt ud på landet, før man kan konstatere, at det ikke helt er tilfældet.

Men en del af den tunge produktion foregår til gengæld ude i provinsen, og her skal der være bedre forhold.

For set som helhed kan Danmark ikke undvære industriproduktionen, og der er adskillige flaskehalse, som nu kan udbedres. Det gælder således omfartsveje, en ny linieføring ved Frederikssund, en ny forbindelse over Limfjorden ved Aalborg med videre.

Kommunerne har også haft svært ved at få råd til at forbinde det kommunale vejnet med motorvejsnettet, og det rådes der nu også i nogen grad bod på.

Når man fra regeringens side lægger op til mobilitet, så er man jo nødt til at følge den til dørs med nogle rimelige rammer for at det kan lade sig gøre. Der er sådan set ikke tale om nye penge, men penge, som bare har ventet på at blive øremærket til konkrete projekter, og det er glædeligt.

Men mobile Danmark har stadig noget at udsætte på infrastrukturen, og det er, at det tilsyneladende skal være billigere at forlade landet, end at køre fra den ene del af landet til den anden.

Her bør man altså få sat sig ned ved forhandlingsbordet og få lavet en aftale, der gør det billigere at krydse Storebælt. Det går jo fint med trafikken på broen, så betalt skal den jo nok blive.

Det virker bare helt grotesk, at man gerne vil have mobilitet, men at det skal være så dyrt at krydse en national bro som for blandt andet lastbilers vedkommende koster mere end at krydse landegrænsen til Sverige. Det er ikke just med til at samle landet, men gør tværtimod, at jyderne søger sydover i stedet. Lad os nu holde sammen på landsdelene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093