Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Letbane bør erstatte metro
9 May 2012 / Anlæg / Af Torben Kragh
Print Tip Debat
Letbane til Nordhavn i København er billigere og bedre end metro, mener Rådet for Bæredygtig Trafik
LETBANE
Der bør bygges letbane til Københavns Kommunes fremtidige udviklingsbydel Nordhavn i stedet for metro.
Det skriver Rådet for Bæredygtig Trafik i en henvendelse til såvel Københavns Kommune som Transportministeriet som følge af transportminister Henrik Dam Kristensens (S) opbakning til en metroafgrening til Nordhavn.
I henvendelsen skriver Rådet for Bæredygtig Trafik, at det undrer, at en letbane tilsyneladende ikke har været på tale til Nordhavn.
- Prisen på en km letbane er ca. 150-200 mio. kr., mens en km metro i København koster ca. en mia. kr. Alene prisforskellen gør det uansvarligt ikke at undersøge letbanemulighederne nærmere. Den kommende bydel i Nordhavn vil få en størrelse, der nemt kan betjenes af en letbane på jordoverfladen, hedder det i henvendelsen.
Rådet mener, at en letbane meget bedre end en metro kan falde ind i miljøet og mere fleksibelt kan udbygges i takt med byggeriet. Man mener også, at letbanen på grund af mindre afstande mellem stoppestederne vil give befolkningen bedre service.
Mulighed for forlængning
Rådet for Bæredygtig Trafik mener imidlertid, at den største fordel ved letbaneløsningen er mulighederne for at forlænge letbanen fra Nordhavn til for eksempel Tuborg og Hellerup via Østerbrogade og Strandvejen samt via Blegdamsvej, Fredensgade, Nørrebrogade, Nørre Voldgade, Hovedbanegården, Carlsberg til Hvidovre Hospital.
I skrivelsen opfordrer Rådet for Bæredygtig Trafik til, at hele spørgsmålet om metro contra letbane til Nordhavn tages op til drøftelse i den trængselskommission, som regeringen nedsætter, og at beslutningen om anlæg af selve metrolinjen til Nordhavn afventer kommissionens løsningsforslag,
Man er dog indforstået med, at afgreningskammeret på Cityringen til en Nordhavnsmetro under alle omstændigheder anlægges i forbindelse med etableringen af Cityringen.
Det vil spare cirka 300 mio. kr. i forhold til senere anlæg.
Projektet sendes i øvrigt i egentlig offentlig høring sidst på året.
 
 
Show original picture
Alene prisforskellen mellem en letbane og en metroløsning gør det uansvarligt ikke at undersøge mulighederne for en letbane til Nordhavn, mener Rådet for Bæredygtig Trafik. På billedet ses letbanen i Göteborg. (Foto: colourbox.com)
 Topic: LETBANE
31 March 2014
Rådgivere fundet til letbaneprojekt
21 February 2014
Sygehus usikker på letbanesikkerhed
29 October 2013
Regionsrådsformand presser staten
15 October 2013
Letbaneprojekt søger rådgivere
18 September 2013
Letbane skal kobles på metroen
02 September 2013
Odense Letbane skal give mange fynske job
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Licitationen is part of Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 15 02 22 | Email:
red@licitationen.dk