23948sdkhjf

Beskæftigelsesreform trækker yderligere ud

Knaster i forhold til A-kasserne og hvorvidt besparelser på beskæftigelsessystemet skal finansiere den kommende vækstpakke har betydet, at regeringens beskæftigelsesreform trækker ud
Uenighed om A-kassernes fremtidige rolle, lediges ret til uddannelse og prisen på beskæftigelsesindsatsen er blandt årsagerne til, at regeringens beskæftigelsesreform lader vente på sig.

På dagen hvor Carsten Koch-udvalget fremlagde sine anbefalinger til en ny beskæftigelsesindsats, sagde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ellers, at hun gerne så reformen færdig inden sommer.

Men ifølge Licitationen - Byggeriets Dagblads oplysninger er der opstået splid mellem Socialdemokraterne og Radikale om, hvad reformen skal indeholde.

De to regeringspartier er enige om, at indsatsen over for den enkelte ledige skal være individuel, at jobcentrene skal have tættere bånd til erhvervslivet og at pengene i beskæftigelsessystemet skal bruges mere fornuftigt, men så skilles vejene også.

Så sent som op til påske meldte Mette Frederiksen ud, at de penge der spares skal holdes i beskæftigelsessystemet, mens kræfter i de radikale vil finansiere den kommende vækstpakke med penge fra beskæftigelsesområdet.

Ingen spareøvelse

Hos Socialdemokraterne hæfter beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen sig derfor ved Margrethe Vestagers udmelding i denne uge.

- Vestager har ved flere lejligheder, og så sent som i denne uge, meldt ud, at den her reform ikke er et spareprojekt. Det har vi i S sagt hele tiden, så det glæder mig. Men at bruge pengene mere fornuftigt bliver en del af udspillet, siger han.

Leif Lahn Jensen tror stadig på, at reformen ligger klar før sommer og satser på et bredt forlig.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at lande et bredt forlig, som der nu er tradition for. Jeg er dog skeptisk over for Venstres udmelding om, at de vil spare 200-300 millioner. De har meldt ud, at de ikke vil skære i dagpengene, så det må blive på kontanthjælpen, og der kan vi ikke være med, siger S-ordføreren, der forventer, at regeringen snart har et udspil klar.

Muligt smalt forlig

Regeringen kan ende med at indgå et smalt forlig med Folketingets venstrefløj - SF og Enhedslisten.

Det kræver dog, at regeringen skal opsige det forlig, der blev indgået i forbindelse med den såkaldte “Flere i arbejde-reform" fra 2002, der var et bredt forlig med deltagelse af S, R, V, K, DF og Kristeligt Folkeparti.

Det vil betyde, at reformen først kan træde i kraft efter næste folketingsvalg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094