23948sdkhjf

Fokus på sikkerhed og miljø

Kingo rydder ud så MT Højgaard kan energirenovere 256 boliger i Brabrand
Sikkerhed og miljø har høj prioritet, når der brydes ned for at andre efterfølgende kan bygge op. Det er netop, hvad nedbrydningsfirmaet Kingos mandskab er travlt beskæftiget med i Aarhus-forstaden Brabrand, hvor Brabrand Boligforening renoverer sin Afdeling 3. I daglig tale hedder bebyggelsen Skovgårdsparken.

- Det er en blanding af kontrolleret demontering og nedbrydning, forklarer Jes Møller-Jensen, der er chef for Kingos afdeling for indvendig rydning.

Entreprenørvirksomheden MT Højgaard har hovedentreprisen på energirenovering af 256 lejligheder i Skovgårdsparken.

- Vi baner vejen for, at MT Højgaard kan bygge op. Et led i renoveringen er ændring af lejlighederne i to af opgangene til handicapvenlige boliger. Det kræver blandt andet, at vi skærer huller til elevatorskakter hele vejen ned gennem bygningerne. For at gøre boligerne optimalt tilgængelige, skærer vi også af murværket, så der kan monteres ekstra brede døre, fortæller Jes Møller-Jensen.

Klarer både let og tungt

Den tungeste del af Kingos indsats i Skovgårdsparken er fjernelse af boligblokkenes facader, så der efterfølgende kan monteres nye og langt bedre isolerende fronter på bygningerne.

- Vores nye Manitou teleskoplæsser MRT2540 Privilege + klarer både det lette og det tunge for os. Vi går til opgaverne i de enkelte lejligheder fra altanerne, så beboerne udsættes for så lidt trafik i opgangene som muligt. Dermed er teleskoplæsserens mandskabskurv adgangsvej for vore folk. Det er også den, der bringer facadeelementerne ned til jorden og hen i containerne, når vi har løsnet dem, fortæller formand Torben Larsen, der har det daglige ansvar for Kingos indsats i Skovgårdsparken.

Den nye Manitou rotations-teleskoplæsser passer eminent ind i Kingo-filosofien om sikkerhed og miljø.

- Vi har en tilsvarende Manitou teleskoplæsser, blot at lidt ældre model. Den har vi sendt på sygehuset. I øjeblikket indgår den i styrken på Danmarks største nedbrydningsentreprise på Rigshospitalet i København. Her i Brabrand kører vi så med den nye MRT2540 Privilege +, som med optimeret elektronik i funktionerne stiller større krav til vore folk. Til gengæld rummer den bunker af nye sikkerhedsforanstaltninger i forhold til den ældre model, siger afdelingsleder Jes Møller-Jensen.

- Jeg kender slet ikke dem alle endnu. Men maskinen har blandt andet nogle stabilitetssystemer, som optimerer sikkerheden. Teleskoplæsseren kan således arbejde i nogle rækkevidder, uden at det er nødvendigt at sætte støttebenene ned. Hvis man forsøger at række for langt ud med for meget vægt i kurven, siger maskinen selv stop. Det er virkelig en detalje, der kan spare tid og samtidig giver øget sikkerhed i betjeningen, vurderer Jes Møller-Jensen.

Tre maskiner i én

I virkeligheden er Kingos nye Manitou ikke én, men tre maskiner. Foruden at være traditionel teleskoplæsser, fungerer den tillige både som kran og som mandskabs- og materiellift. At der er tale om en rotations-teleskoplæsser betyder simpelthen, at maskinen kan dreje 360 grader rundt på undervognen. Dermed er der i realiteten ingen begrænsninger i, hvad den kan nå.

MRT2540 Privilege + er den næststørste i Manitous Privilege-serie af rotations-teleskoplæssere med rækkevidder fra 18 til 30 meter. MRT2540 Privilege + har løftehøjde op til 24,60 meter og løftekapacitet på 4000 kg. Trods de imponerende tal på præstationer, er læsseren ganske kompakt med en totalbredde på blot 2,43 meter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125