Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Tirsdag 3. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

EU-Parlamentariker går til kamp mod social dumping
19. april 2012 / Politik / Af db
Print Tip Debat
- Det har aldrig været hensigten med Udstationeringsdirektivet, at det skal være en platform for social løndumping, siger MEP Ole Christensen (S)
HÅNDHÆVELSE
Det bliver det danske medlem af EU-Parlamentet, Ole Christensen, der skal være de europæiske socialdemokraters ordfører, når sagen om forslaget til, hvordan reglerne, der er udstukket i udstationeringsdirektivet fra 1996, kan håndhæves, bedre skal behandles.
Håndhævelsesdirektivet skal sikre, at eksempelvis østeuropæisk arbejdskraft, der kommer til Danmark, arbejder under samme vilkår, som danske arbejdere:
- Der er store problemer med social dumping og unfair konkurrence på det indre marked, men det er ikke kun polsk lønpres mod danske arbejdere, der skal undgås. Det er også danske virksomheder, der må kæmpe mod hård og unfair konkurrence, siger Ole Christensen til Licitationen. Han understreger videre, at "vandrende" arbejdskraft skal arbejde under samme arbejdsforhold, som gælder i de lande, man kommer til:
- Er der kollektive overenskomster, skal der arbejdes efter dem, og er der lovfastsatte lønninger, skal der arbejdes efter dem.
Bedre kontrol
Han slår fast, at der skal sættes mere ind i forhold til et bedre samarbejde landene imellem:
- For at der kan være tale om udstationeret arbejdskraft, skal man komme fra en virksomhed, der er etableret i hjemlandet med løbende omsætning. Man kan altså ikke bruge en fiktiv postboksvirksomhed. Det er derfor vigtigt at være i tæt kontakt med de lande, hvor arbejdskraften kommer fra, så man med det samme kan kontrollere, at der vitterlig er tale om en virksomhed i hjemlandet.
Vi skal også sikre, at udstationerede medarbejdere er sygeforsikrede, så de kan behandles, hvis de er udsat for en arbejdsulykke eller bliver alvorligt syge. Kobles en sådan sygeforsikring sammen med, at der også betales skat i det land, man kommer fra, får man en win-win situation. Så er der en mulighed for, at hjemlandet vil have interesse for at sikre, at deres arbejdskraft også betaler skat i hjemlandet, fortsætter Ole Christensen.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
- For at der kan være tale om udstationeret arbejdskraft, skal man komme fra en virksomhed, der er etableret i hjemlandet med løbende omsætning, fastslår MEP Ole Christensen (S).
Multimedia
Klik her for at høre lydklipKlik her for at høre lydklip
Fakta
LINK: Lyt til hele interviewet med Ole Christensen her på www.licitationen.dk
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Licitationen er en del af Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 15 02 22 | Email:
red@licitationen.dk