Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 16 April 2014
Advertising / Contact  

EU-Parlamentariker går til kamp mod social dumping
19 April 2012 / Politik / Af db
Print Tip Debat
- Det har aldrig været hensigten med Udstationeringsdirektivet, at det skal være en platform for social løndumping, siger MEP Ole Christensen (S)
HÅNDHÆVELSE
Det bliver det danske medlem af EU-Parlamentet, Ole Christensen, der skal være de europæiske socialdemokraters ordfører, når sagen om forslaget til, hvordan reglerne, der er udstukket i udstationeringsdirektivet fra 1996, kan håndhæves, bedre skal behandles.
Håndhævelsesdirektivet skal sikre, at eksempelvis østeuropæisk arbejdskraft, der kommer til Danmark, arbejder under samme vilkår, som danske arbejdere:
- Der er store problemer med social dumping og unfair konkurrence på det indre marked, men det er ikke kun polsk lønpres mod danske arbejdere, der skal undgås. Det er også danske virksomheder, der må kæmpe mod hård og unfair konkurrence, siger Ole Christensen til Licitationen. Han understreger videre, at "vandrende" arbejdskraft skal arbejde under samme arbejdsforhold, som gælder i de lande, man kommer til:
- Er der kollektive overenskomster, skal der arbejdes efter dem, og er der lovfastsatte lønninger, skal der arbejdes efter dem.
Bedre kontrol
Han slår fast, at der skal sættes mere ind i forhold til et bedre samarbejde landene imellem:
- For at der kan være tale om udstationeret arbejdskraft, skal man komme fra en virksomhed, der er etableret i hjemlandet med løbende omsætning. Man kan altså ikke bruge en fiktiv postboksvirksomhed. Det er derfor vigtigt at være i tæt kontakt med de lande, hvor arbejdskraften kommer fra, så man med det samme kan kontrollere, at der vitterlig er tale om en virksomhed i hjemlandet.
Vi skal også sikre, at udstationerede medarbejdere er sygeforsikrede, så de kan behandles, hvis de er udsat for en arbejdsulykke eller bliver alvorligt syge. Kobles en sådan sygeforsikring sammen med, at der også betales skat i det land, man kommer fra, får man en win-win situation. Så er der en mulighed for, at hjemlandet vil have interesse for at sikre, at deres arbejdskraft også betaler skat i hjemlandet, fortsætter Ole Christensen.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Show original picture
- For at der kan være tale om udstationeret arbejdskraft, skal man komme fra en virksomhed, der er etableret i hjemlandet med løbende omsætning, fastslår MEP Ole Christensen (S).
Multimedia
Click here to hear an audio clipClick here to hear an audio clip
Facts
LINK: Lyt til hele interviewet med Ole Christensen her på www.licitationen.dk
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Licitationen is part of Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 15 02 22 | Email:
red@licitationen.dk