23948sdkhjf

København sparer på energiregningen

Et energirenoveringsprojekt i Københavns Kommuner vil på et år give en besparelse på omkring 3,8 mio. kroner
Københavns Kommune kommer til at spare omkring 3,8 mio. kroner eksklusive moms på el- og varmeregningen på det første år, efter at kommunen har gennemført energirenoveringer i seks svømmehaller.

Beregninger - hvor tallene for fire af de 12 måneder er estimerede - fra Center for Svømmebadsteknologi på Teknologisk Institut, som har stået for energirenoveringerne, viser, at der i det forskudte år 2013/2014 vil være en besparelse i størrelsesordenen 3.590.615 kwh, og den samlede Co2-reduktion vil ligge på 632.000 kg.

En af de svømmehaller, der er blevet energirenoveret er Danmarks ældste svømmehal, Øbro-Hallen, som blev indviet i 1930.

Størstedelen af besparelsen på de knap 3,8 mio. kroner, nemlig 54 procent, skyldes tiltag på Øbro-Hallen. Her vil besparelsen på et år være omkring to mio. kroner.

Mange optimeringer

Med renoveringen er hallens otte ventilationsanlæg ombygget, der er etableret bassinoverdækning af de fire mindre bassiner og varmegenindvinding fra bruserafløb. Endvidere er de gamle lyskilder udskiftet med LED-lyskilder i teknikkælder, forhal, omklædnings- og baderum samt selve svømmehallen.

- Det er fantastisk, at vi med renoveringen af Øbro-Hallen kan opnå så store energibesparelser. Det er et skridt i den helt rigtige retning og noget af det, vi skal gøre meget mere af, når vi bygger nyt og renoverer eksisterende bygninger, hvis vi skal nå målet om at København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad, siger overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S).

Om projektet

Energirenoveringsprojektet i Københavns Kommune har et samlet budget på 12 mio. kroner. Projektet omfatter ud over de seks nævnte svømmehaller i artiklen yderligere en svømmehal og to idrætshaller.

De ni omfattede bygninger er: Øbro-Hallen, Emdrup Bad, Sundby Bad, Hillerødgade Bad & Hal, Bellahøj Svømmestadion, Valby Vandkulturhus, Bavnehøj Friluftsbad, Bavnehøjhallen og Sundby Idrætsanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079