23948sdkhjf

Erhvervsskole fejrer sundheden

Erhvervsskolen Tradium fik en sundhedscertificering i gave, da Kronjyllands store erhvervsskole fejrede fire års fødselsdag forleden
Champagnepropperne sprang ved bordene på erhvervsskolen Tradium i Randers i fredags, men anledningen var ikke kun, at skolen fejrede fire års fødselsdag.

Medarbejderne kunne nemlig ved samme lejlighed ønske hinanden tillykke med, at Tradium som arbejdsplads officielt blev sundhedscertificeret af Dansk Firmaidrætsforbund.

Festlighederne udløste et besøg af Randers Kommunes borgmester, Claus Omann Jensen (V), som deltog i starten af aftenen for at markere sundhedsindsatsen på Tradium.

– Det, at Tradium går foran med denne sundhedscertificering, er utrolig vigtigt, og det vil jeg som borgmester gerne bakke op om. Vi skal tage vores vaner omkring motion og kost alvorligt, og vi skal være forbillede for de unge mennesker i kommunen. Det er et godt sted at starte, sagde Claus Omann Jensen.

Tæl-skridt-konkurrence

Tradiums tovholder på sundhedscertificeringen, arbejdsmiljø- og proceskonsulent Mette Kudahl Hansen, kunne afslutte den officielle certificering med at kåre skolens vindere af en tæl-skridt-konkurrence.

Tæl-skridt-konkurrencen var en holdkonkurrence og vinderholdet blev Tradium Praktikcenter på Vester Allé 26. Tradium Praktikcenter tilbagelagde i alt 921 km. Den medarbejder, der gik længst under tæl-skridt-konkurrencen blev Jackie Randrup, der gik i alt 226 km.

Fokus på eleverne

I forbindelse med sundhedscertificeringen oprettede Tradium i sommeren 2013 en speciel HG-klasse, hvor eleverne har to gange fire uger om året med fokus på livsstil.

- Alle eleverne deltager enormt engageret i projektet. Jeg forventer, at vi i forbindelse med en evaluering får belyst nogle specifikke resultater, siger underviser Marianne Højen, Tradium HG.

25 ambassadører

Sundhedscertificeringen af Tradium har også medført en nøglehulsmærkning (sund kost) af samtlige kantiner på skolen, og samarbejdet med Dansk Firmaidrætsforbund om sundhed fortsætter på Tradium både for medarbejdere og elever, blandt andet via de 25 sundhedsambassadører, der er blevet uddannet.

Ud over samarbejdet med Dansk Firmaidrætsforbund har Tradium et løbende samarbejde med Randers Sundhedscenter om blandt andet rygestopkurser.

Sundhedscertificering

Dansk Firmaidrætsforbund sundhedscertificerer, som de eneste i landet, virksomheder for deres sundhedsfremmende indsats for medarbejderne. Sundhedscertificering er et unikt kvalitetsstempel af virksomheden.

For at opnå en Sundhedscertificering skal virksomheden arbejde vedvarende og strategisk med sundhedsfremme samt handle aktivt på »Krams«-områderne: kost, rygning, alkohol, motion og stress.

På kost-området samarbejder Dansk Firmaidrætsforbund med Fødevarestyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.072