23948sdkhjf

Regeringens passivitet er gift for dansk velfærd

Hver dag taber Danmark velstand og arbejdspladser. Produktiviteten i den offentlige og private sektor er gået i stå. Samtidig falder udenlandske investeringer.

Hvis vi har viljen og modet, kan vi vende den udvikling. Gør vi det på den rigtige måde, står Danmark til at blive 23 mia. kroner rigere i 2020. Det viser Dansk Industris vækstplan.

Alligevel forholder regeringen sig passivt, og nedtoner gang på gang forventningerne til den kommende vækstplan. Regeringens passivitet er gift for væksten, velfærden og beskæftigelsen i fremtiden.

Venstre ønsker en anden vej. Vi ønsker at vende udviklingen. Derfor vil vi holde igen med det offentlige forbrug. Pengene skal i stedet bruges på tiltag, der luger ud i de tidsler, der kvæler investeringer og virkelyst i dansk erhvervsliv.

Især er der behov for, reelle skatte- og afgiftslettelser. Det vil skabe langsigtet vækst, som er fundamentet for vores velfærdssamfund. Og tilmed give danske familier mere luft i økonomien.

Navnlig skal vi sænke PSO- og NOx-afgifterne. For afgifterne medfører ekstra høje omkostninger for danske virksomheder. Det forringer deres evne til at konkurrere internationalt. Resultatet er tabte ordrer og produktionsarbejdspladser, der aldrig kommer igen.

Men på trods af krystalklare opfordringer fra både Produktivitetskommission, Dansk Erhverv og Dansk Industri, sidder regeringen fortsat med korslagte arme og nægter at se kendsgerningerne i øjnene.

Regeringens passivitet er uholdbar.

I stedet for at arbejde for fremgang, ser regeringen blot til, mens væksttoget og velfærden suser forbi.

Skal vi med på vognen, bør regeringen hurtigst muligt indkalde til vækstforhandlinger. Det haster gevaldigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094