23948sdkhjf

DF: Østarbejdere skal hjem

De mange østeuropæiske arbejdere, der med social dumping tager danske arbejdspladser, skal sendes hjem, hvis det står til Pia Kjærsgaard
Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, har i sit seneste ugebrev rettet det skarpe skyts mod den østeuropæiske arbejdskraft på det danske arbejdsmarked – ikke mindst i byggesektoren.

Hun lægger ikke skjul på, at hun hellere ser de østeuropæiske arbejdere forlade landet og overlade arbejdspladserne til arbejdsløse danskere.

- Der tales meget om, at det er i orden med den østeuropæiske arbejdskraft, hvis man arbejder på lige vilkår, hvad det har vist sig ofte ikke at være, er nyttesløs. De tager arbejde fra danskerne, og de bruger ikke pengene på forbrug her i landet. Tværtimod sender vi penge ud af landet, fordi de østeuropæiske arbejdere ifølge EU’s regler har krav på børnechecks til deres familier i hjemlandet. Det er spild, når der stadig er masser af dansk arbejdskraft til rådighed, siger Pia Kjærsgaard til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Rammer mestrene

Hun kalder det "grotesk", at der foruden de cirka 54.000 registrerede østarbejdere i Danmark også er skønnet yderligere cirka 50.000 illegalt i landet:

- Det rammer blandt andre både håndværksmestre og de ansatte håndværkere, og det er paradoksalt, at vi er bundet alt for meget på hænder og fødder af EU. Vi bliver nødt til at tage et opgør. Nu er det skruen uden ende, og når regeringen siger, at vi skal "kick-starte" danske arbejdspladser, kommer der ikke rigtig noget ud af det. Der er også alt for mange fiflerier omkring udnyttelsen af EU’s udstationeringsregler, fortsætter Pia Kjærsgaard.

Ikke markedsøkonomi

Pia Kjærsgaard benytter lejligheden til også at pege på, at man i kommunerne i stort omfang anvender østeuropæisk arbejdskraft:

- Det kan jeg blandt andet se i min egen kommune Gentofte. Opgaven lægges ud i licitation, men i virkeligheden tjener kommunen ikke på at opnå en lav pris, hvis penge ikke bliver i landet i form af skatter og afgifter. Det er ikke markedsøkonomi, siger Pia Kjærsgaard, der opfordrer til at sikre, at det sikres, at arbejdspladserne på de kommende store infrastrukturprojekter bliver danske.

Dansk Folkeparti vil de kommende måneder forsøge at sætte yderligere fokus på problemerne med de mange østeuropæiske arbejdere i Danmark og konsekvenserne for den danske økonomi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093