Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Saturday 19 April 2014
Advertising / Contact  

DANSK FOLKEPARTI:
DF: Østarbejdere skal hjem
12 April 2012 / Politik / Af db
Print Tip Debat
De mange østeuropæiske arbejdere, der med social dumping tager danske arbejdspladser, skal sendes hjem, hvis det står til Pia Kjærsgaard
ARBEJDSMARKED
Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, har i sit seneste ugebrev rettet det skarpe skyts mod den østeuropæiske arbejdskraft på det danske arbejdsmarked – ikke mindst i byggesektoren.
Hun lægger ikke skjul på, at hun hellere ser de østeuropæiske arbejdere forlade landet og overlade arbejdspladserne til arbejdsløse danskere.
- Der tales meget om, at det er i orden med den østeuropæiske arbejdskraft, hvis man arbejder på lige vilkår, hvad det har vist sig ofte ikke at være, er nyttesløs. De tager arbejde fra danskerne, og de bruger ikke pengene på forbrug her i landet.
Tværtimod sender vi penge ud af landet, fordi de østeuropæiske arbejdere ifølge EU’s regler har krav på børnechecks til deres familier i hjemlandet. Det er spild, når der stadig er masser af dansk arbejdskraft til rådighed, siger Pia Kjærsgaard til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Rammer mestrene
Hun kalder det "grotesk", at der foruden de cirka 54.000 registrerede østarbejdere i Danmark også er skønnet yderligere cirka 50.000 illegalt i landet:
- Det rammer blandt andre både håndværksmestre og de ansatte håndværkere, og det er paradoksalt, at vi er bundet alt for meget på hænder og fødder af EU. Vi bliver nødt til at tage et opgør. Nu er det skruen uden ende, og når regeringen siger, at vi skal "kick-starte" danske arbejdspladser, kommer der ikke rigtig noget ud af det. Der er også alt for mange fiflerier omkring udnyttelsen af EU’s udstationeringsregler, fortsætter Pia Kjærsgaard.
Ikke markedsøkonomi
Pia Kjærsgaard benytter lejligheden til også at pege på, at man i kommunerne i stort omfang anvender østeuropæisk arbejdskraft:
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Multimedia
Click here to hear an audio clipClick here to hear an audio clip
 Topic: ARBEJDSMARKED
19 November 2013
Herlev-borgmester vil undgå tvang
31 October 2013
Krumspring er uacceptable
30 October 2013
EU-ambassader får nu en orientering
08 October 2013
Danske byggelønninger er næsthøjest i EU
02 October 2013
Ledige malere arbejder ikke sort
27 September 2013
Malerbranche møder opbakning
Facts
Interview: Lyt til hele interviewet med Pia Kjærsgaard på www.licitationen.dk
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Licitationen is part of Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 15 02 22 | Email:
red@licitationen.dk