23948sdkhjf

Fradrag kan skubbe på

Beskæftigelsestallene for første kvartal 2014 ser positive ud, og selvom de nok skal tages med lidt forsigtighed indtil vi er sikre på, at de holder ved, så er det i hvert fald et sikkert tegn på, at det går den rigtige vej i dansk økonomi og herunder også i byggeriet. Det betyder reelt, at vi er på vej ud af krisen. Eneste men er nu, at det private byggeri halter langt bagefter, og at det er offentlige skattekroner, der holder blandt andet bygge- og anlægssektoren oven vande.

Men der kan sættes meget mere skub i sagerne i den private sektor, og det er egentligt lettere end man tror. Men som altid er det et slagsmål om idelogier og politiske aftaler, der i den sidste ende kan ende i noget godt, eller i det modsatte.

Men i erhvervslivet - i dette tilfælde byggesektoren har man ikke tøvet med at gå i gang med at beregne nogle forslag til, hvordan man får det private byggeri i gang igen. Det er netop den private sektor, der er achilles-hælen i byggeerhvervene, fordi der tøves med at sætte byggerier i gang.

Det skyldes flere ting, men tilgængeligheden til finansiering er en af dem. Forsigtighed en anden - også set fra bygherrernes side.

Der er til gengæld fordele ved at indføre fradrag for håndværksarbejde. Og det kan begge sider af bordet i byggeriet se. Der kommer gang i privates investering i renovering og tilbygninger mv. Og det helt store plus er at man får dæmmet op for det sorte arbejde. Fradaget skal ikke gives bevidstløst men på en måde så det får den ønskede effekt uden at det går amok.

Det er et særdeles effektivt instrument til at skaffe beskæftigelse, og sidegevinsterne er også til at tage og føle på.

Vi vil med et øget fradrag for byggearbejder af forskellig art kunne sætte en trumf under de positive tal i beskæftigelsen. En yderligere stimulering af den positive tendens, vi i øjeblikket er inde i, skal styrkes yderligere.

Forarbejdet er gjort, så nu er det op til politikerne at følge de anvisninger, der er givet fra byggeriets parter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094