23948sdkhjf

Satsning på risikostyring bidrager til rekordregnskab

Storentreprenøren Hansson & Knudsen tjente næsten fire gange mere i 2013 sammenlignet med året før. Skrappere risikostyring og forstærket systemplanlægning, lyder opskriften
Med en indtjening på over 26 mio. kroner i 2013 før skat mod under otte mio. året før lancerer den fynske entreprenør-gigant Hansson & Knudsen det bedste regnskab nogensinde.

Resultatet efter skat åbenbarede sig med over en firedobling til rundt regnet 18 mio, og overskudsgraden voksede fra 1,2 til 4,3 procent.

- Det vil jeg da kalde et endda yderst tilfredsstillende resultat langt over gennemsnittet for branchen, men der er stadig et lille stykke vej op til storspillere på markedet som Hoffmann og NCC, når det handler om overskudsgraden, kommenterer administrerende direktør for Hansson & Knudsen, Povl Cristensen.

Risikostyring

Omsætningen tegner sig til gengæld for et fald på rundt regnet 50 mio kroner til lidt over 600 mio., og det overrasker ikke Povl Christensen. Snarere tværtimod.

- I 2013 satte vi ekstra turbo på risikostyring og systemplanlægning. Virksomheden sagde derfor nej til flere projekter, som vi dømte for risikable. Eksempelvis i de tilfælde, hvor faren for dagbøder fremstod overhængede. Dem var vi tidligere plaget en del af.

- Vi gik heller ikke ud på markedet og dumpede priserne, men fastholdt de gældende, siger den administrende direktør.

Som en konsekvens af den faldende aktivitet sagde Hansson & Knudsen i 2013 farvel til næsten 40 overvejende timelønnede ansatte.

- Til gengæld ansatte vi flere funktionærer. Her i 2014 ansætter vi flere både funktionærer og timelønnede.

Ordrebogen bugner

Hansson & Knudsen ser særdeles lyst på på resultatet for i år. En del entrepriser med start i 2013 fortsætter, og nye flercifrede millionordrer åbenbarer sig.

Listen omfatter eksempelvis en splinterny 120 mio. kontrakt på opførelsen af et 16 etager højt gigant-kollegium ved Syddansk Universitet i Odense betalt af A.P. Møller Fonden. Samlet areal: 15.000 kvm. Overskuddet fra lejeindtægterne går til forskning på SDU.

Svendborg Andelsboligforening tegner sig for en entreprise på 270 mio., Vestfyens Gymnasium 65 mio., renovering for Boligforeningen Sprotoften i Odense beløber sig til 45 mio. og licitationen på to renoveringer for Søndermarken Boligforening i Fredericia endte med en pris på to gange 200 mio. kroner. Den første store ordre på jysk jord.

Den administrende direktør Povl Christensen erkender da også, at han har svært ved få armene ned.

- Omsætningen fra de foreløbige ordrer i indeværende år overgår allerede omsætningen for hele 2013. Men vi fortsætter den stramme risikostyring og detaljerede systemplanlægning, og jeg regner med, at regnskabet for 2014 slår sidste års rekord.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.393