23948sdkhjf

Store gevinster at hente ved at bruge digitale værktøjer

Store perspektiver ved digitalisering i byggeriet
Vi bygger på samme måde som for 35 år siden, og branchen har svært ved at rykke, men projektet viser, at sjakkene både kan og vil være med til at udvikle og effektivisere byggeriet.

Det siger Ole Vagn Christiansen, formand for bygge- og anlægsgruppen i 3F Aarhus Rymarken, der økonomisk har støttet digitaliseringsprojektet på DNU.

- Der er nogle oplagte dilemmaer, og der er nogen, der skal afgive viden og magt til de udførende. Det vil gøre nogle funktioner overflødige eller meget anderledes, siger han.

Direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen kender ikke det konkrete projekt på DNU i Aarhus, men ser store perspektiver i at udnytte digitale værktøjer.

- Spørgsmålet er ikke, om vi skal digitalisere, men hvordan digitaliseringen bliver implementeret. For overhovedet at få kontrakter på de store offentlige projekter, er det en forudsætning, at der anvendes digitale værktøjer. Spørgsmålet er, hvor langt ned i værdikæden, man vil bruge de digitale værktøjer. De nye håndværkere, der uddannes, lærer om 3D, og for dem er en Ipad en lige så naturlig del af værktøjskassen som boremaskinen.

Steen Boesen, uddannelseskonsulent i Byggegruppen i 3F og bestyrelsesmedlem i Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond, er ikke overrasket over, at der er store produktivitetsgevinster at hente ved at sjakkene gøres digitale.

- Industrien har været igennem denne proces forlængst. Byggeriet har tøvet med at flytte ansvar. Hvis produktivitetsgevinsterne skal hentes, må virksomhederne gøre sig overvejelser om, hvordan man vil indrette sig. Der bliver ingen gevinst, hvis folk laver det samme som tidligere, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203