23948sdkhjf

Yngre kræfter til byggevarebranchen

En fælles jobbank skal trække unge ind i byggevarebranchen
For første gang er byggevarebranchen gået sammen om at lave en fælles jobbank, hvor interesserede kandidater kan se alle jobopslag i branchen ét sted. Lanceringen af jobbanken sammen med foreningens nye hjemmeside vil være med til at øge interessen for og antallet af jobansøgninger fra unge til en branche, hvor der er stor mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Bag lanceringen af jobbanken og den nye hjemmeside er Foreningen af Unge Trælastfolk (FUT), der repræsenterer unge ansatte i byggevarebranchen.

Formålet med initiativerne er at øge unges kendskab til branchen og gøre det lettere at se, hvilke karrieremuligheder der er inden for byggevarebranchen - på kort og lang sigt. På længere sigt er det ambitionen at skabe en fælles platform for branchens yngre medlemmer. Derfor har FUT også intensiveret indsatsen på de sociale medier – Facebook og LinkedIn – hvor branchen tidligere har været meget anonym.

- For os gælder det om at være synlige hele tiden, så vi får branded vores navn, siger HR Chef Morten Elbro, Silvan Kæden, som tager imod det nye initiativ med kyshånd.

- Vores branche kan måske virke lidt støvet for de unge, og netop derfor gælder det om, at vi hele tiden signalerer, at vi er en moderne virksomhed, hvor der er rummelighed og højt til loftet, og at man her har indflydelse på sit daglige arbejde og masser af muligheder for en videre karriere. Vores branche er ikke støvet, men den er heller ikke sexet, så den er måske ikke det første, unge mennesker lige tænker på, når de søger nyt job. Det skal vi alle sammen være med til at lave om på – og det kan vi igennem denne kanal, siger han.

Lanceringen af hjemmesiden og jobbanken sker i forlængelse af den generelle image-kampagne Danske Byggecentre gennemførte i løbet af 2013 og 2014. Temaet for denne kampagne er således også at skabe mere synlighed omkring mulighederne i byggevarebranchen – og medlemmernes betydning for håndværkere og dansk byggeri. Palle Thomsen, adm. Direktør fra Danske Byggecentre:

- Vi ønsker at gøre branchen attraktiv og dermed tiltrække de stærke unge. Vi får i den nærmeste fremtid brug for flere ansatte i branchen, siger han.

Om Jobbanken

Ÿ Jobbanken er udarbejdet af FUT – Foreningen for Unge Trælastfolk.

Ÿ Alle forretninger eller leverandører i byggevarebranchen kan her søge folk til ansættelse.

Ÿ Alle med relevans eller interesse for branchen kan søge job.

Ÿ Erhvervsskolerne støtter op om jobbanken, og kan bruge den til deres elever når de skal søge elevpladser.

Ÿ Jobbanken er gratis for forretningerne og medlemmerne at anvende.

Ÿ Danske Byggecentre og deres medlemmer støtter op om denne jobbank
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.503